Pizzeria Venezia

Italiaans

Pizzeria Venezia
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenItaliaans
Mogelijkheden af te halen, vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €8 tot €12,50
Hoofdgerecht €10 tot €17,50
Nagerecht €5,50 tot €7,50
Visa
Openingsuren
ma van 11:45 tot 14:30 en van 17:45 tot 22:00
di van 11:45 tot 14:30 en van 17:45 tot 22:00
wo gesloten
do van 11:45 tot 14:30 en van 17:45 tot 22:00
vr van 11:45 tot 14:30 en van 17:45 tot 22:00
za van 11:45 tot 14:30 en van 17:45 tot 22:00
zo van 11:45 tot 14:30 en van 17:45 tot 22:00

Over Pizzeria Venezia

Voor de grootste pizza's van Gent en omstreken moesten we in Pizzeria Venezia in Merelbeke zijn, meldde een enthousiaste collega. Altijd in voor een uitdaging en met extra hunkerende magen repten we ons richting Hundelgemsesteenweg.

Wel 37 centimeter diameter, zo groot zijn de pizza's die de rasechte Italianen Luciano en Goni sinds jaren serveren in hun pizzeria, melden ze trots op hun website. Ter vergelijking: dat is ruim een decimeter meer dan de standaard kant-en-klare pizza's uit het warenhuis. Pizzeria Venezia vond een onderkomen op het gelijkvloers van een halfopen bebouwing met hoge planten voor de ramen en gordijnen in de kleuren van de Italiaanse tricolore. Ook de rest van het interieur ademt la dolce Italia, recht uit grootmoeders tijd: de stoelen en met groene tafellakens gedekte tafels zijn danig gedateerd, en aan de muren hangen kitscherige, ingekaderde puzzels van Venetië naast enkele Venetiaanse maskers en een druivenrank gemaakt van Italiaanse euromuntstukken. Niet elk restaurant hoeft voor ons uit een interieurmagazine te komen, maar misschien moeten de eigenaars toch eens een belletje naar 'De Huisdokter' overwegen. Ook de ontvangst stemt ons niet meteen vrolijk: wij worden als nieuwe gasten koel en afstandelijk naar ons tafeltje verwezen, terwijl de gastvrouw handje schudt met vaste klanten of hen zelfs kust. Gelukkig ziet de kaart er erg veelbelovend uit en komt er als aperitief een flink uit de kluiten gewassen glas prosecco (€7) op tafel, vergezeld van een royaal bord met sneetjes Italiaanse salami, prosciutto en ingelegde groentjes. Het aanbod is overweldigend, althans wat pizza's en pasta's betreft: van elk een stuk of twintig soorten serveren ze hier, naast een klein aanbod aan vleesgerechten. Op de eerste pagina van het menu krijgen we helaas meteen de huisregels in de maag gesplitst: alleen een voorgerecht bestellen kan hier onder geen beding, net zo min als een schotel met z'n tweeën delen. Voor kinderen maken ze weliswaar een uitzondering. Allemaal goed en wel, maar er zijn hoffelijker manieren om dat aan je klanten duidelijk te maken, vinden wij.
Starten doen we vanavond met een rundscarpaccio (€12,50) en een slaatje tomaat-mozzarella (€8), gevolgd door tagliolini verdi con scampi (€16,50) en een pizza Romana (€12). Omdat we straks allebei nog achter het stuur moeten, houden we het drankgewijs op elk een glas huiswijn, een aangename merlot. Terwijl Viva la Mamma en andere Italiaanse meezingers uit de boxen klinken, serveert Goni de voorgerechten: een mooi bord vol ronde rauwe velletjes rundsvlees, Parmezaanse krullen, rucola, een handvol zwarte olijven en een vijftal flinterdunne plakjes champignon die weinig aan deze sowieso smakelijke klassieker toevoegen. Ik geniet van mijn simpele slaatje met goede tomaten, dito mozzarella en verse basilicumblaadjes. Hoewel mijn vriend tagliolini - een fijne pasta - had besteld, komt er een gigantisch bord al dente tagliatelle op tafel, gemengd met blokjes gebakken courgette en een achttal knapperige scampi's, en pittig gekruid met chilivlokken. Heel veel eten voor je geld en best oké, hoor ik, maar niet wow. Wél wow is mijn pizza: lekker dun en krokant, kort gebakken op steen, rijkelijk belegd met ham, champignons, ajuin en kaas en vooral groot genoeg om een boer van zijn paard mee te slaan. Hoe mensen dit op krijgen is ons een raadsel, gelukkig stelt de uitbaatster spontaan voor de rest van deze erg smakelijke kanjer mee naar huis te nemen. Meer dan rond gegeten sluiten we sobertjes af met twee koffies (€2).

Doorsnee Italiaans restaurant met de grootste pizza's van zone 09

woord Caroline De Ruyck
(6/02/2014)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Pizzeria Venezia

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 10
 
  2/5

 
  4/5

Chloë en Jeff - 16/03/18 16:24

Lekkere pizza in authentieke sfeer. Vrouw des huizes kan humeurig zijn maar al bij al ga je er voor veel en heerlijke pizza...

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  4/5

Hanne Roomart - 13/12/17 15:00

Valt wel mee. Wat norse madame maar grote en vooral smakelijke pizza's.Heeft wel iets...

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  3/5

BRUGGEMAN - 1/04/17 18:01

Al verschillende jaren vaste klant en het eten , de bediening zijn in orde maar nu moeten wij vaststellen dat bij het aperitief een schoteltje hapjes er niet meer bij is . Besparing ? Toch wel spijtig want een kleine geste van de zaak uit wordt door iedereen met dank afgenomen . Ook de drukte geeft aanleiding tot het beschouwen als een fabriekje .

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  3/5

kamiel - 5/11/16 17:57

@ D.VP week idioten gaat ergens terug waar ze ziek zijn geweest van het eten??? Masochisten misschien... ;-)

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  1/5

D. VP - 15/08/16 16:32

Eerste bezoek: 2x Carbonara: beiden ziek bij thuiskomst. Een jaar later: 45 minuten voor aankomst 5 afhaalpizza's doorgebeld. Meteen daarna doorgebeld om ze 15 minuutjes te verlaten. Een uur later, bij aankomst, zegt de dienster dat de chef bezig is. Ik was in de veronderstelling dat hij ze aan het afwerken was of dat ze in de oven zaten. Ik mag alvast aan een tafeltje gaan zitten. Na 5 minuten mag ik cash betalen. Bankcontact is blijkbaar niet mogelijk, maar er is een bankautomaat in de buurt, wordt me gemeld. Andere mensen betalen hun rekening achteraan in de zaak, met kaart uiteraard. 20 minuten later wordt het me te veel en vraag ik wat er aan de hand is. Pas dan wordt me gecommuniceerd dat de pizza's worden afgewerkt. Als ik zie dat de vijfde pizza nog moet gemaakt worden, vraag ik mijn geld voor de 5de terug, opdat ik kan vertrekken na een half uur met 4 pizza's. Wordt geweigerd. Geen communicatie, geen compensatie, geen excuses. Lamentabele service voor 5 matige pizza's. Flop.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  2/5

K. Vanderbist - 27/06/16 16:11

Wij zijn al meerdere keren naar deze zaak geweest... Maar dan enkel en alleen omdat de pizza's super zijn! De vrouw des huizes is enorm onvriendelijk en loopt er precies tegen haar zin rond... Dit kan ik niet begrijpen! Jammergenoeg krijg je ook niets bij uw aperitief...zelfs geen klein potje olijfjes. Wat nu eigenlijk geen grote investering is voor de zaak. Dan bestelden we maar een aperitiefbordje maar dit mocht je dus ook niet met meerere delen...raar!! Bon...chance dat de pizza's zo lekker zijn!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  3/5

Georges De Wulf - 3/03/16 15:11

Zéér lekkere pizza's. Prijs/ kwaliteit onovertreffelijk. Ook de pasta's zijn lekker. Grote porties. En inderdaad. De dame des huizes heeft een nogal nors uiterlijk. Op haar eigen manier is ze best wel vriendelijk. We zijn er al een paar keer geweest, en het was keer op keer goed. Wat niet van andere Italiaanse restaurants in Gent kan gezegd worden

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  1/5

B. De Groote - 10/01/16 12:39

De pizza's zijn correct geprijsd en lekker. De afmetingen zijn royaal. Wellicht is de zaak ideaal voor wie pizza's wil afhalen. Over de pasta's kan ik geen uitspraak doen. Helaas kan ik een bezoek aan de pizzeria - na er zelf driemaal te zijn geweest - niet aanraden omwille van de bediening door de vrouw des huizes. Zelfs zo de dame inspanningen doet vriendelijk te zijn kon zij mij niet overtuigen van de oprechtheid van de moeite die zij deed. Tijdens het laatste bezoek - op 9 januari - viel het mij bijzonder op dat de klant - een paar echte stampgasten misschien buiten beschouwing gelaten - hier niet hartelijk welkom is, maar eerder gedoogd wordt. Bij de wat gedateerde huiskamerinrichting hoort evenwel een warme ontvangst en wil u als klant niet het gevoel eerder tot last te zijn. Ik kan om die reden een bezoek aan deze aanbevelen. In de buurt moet beter te vinden zijn.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  1/5

johan christ - 6/12/15 21:11

Als je gerookt wilde worden moest je er vanavond zijn. Problemen met de dampkap of zoiets. Geen woordje uitleg of excuses. Vragen 2 euro voor 2 lepeltjes extra parmezaan kaas. Klantenbinding? Vorige opmerking compleet juist. Italiaanse vriendelijkheid is in Italië gebleven.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  1/5

Stijn Heyerick - 15/11/15 20:16

Lekkere pizza's, ondermaatse bediening! Geen aanrader!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Pizzeria Venezia

Hundelgemsesteenweg 253
9820 Merelbeke
Tel: 09/330.31.83

www.pizzeriavenezia.be

meer Italiaans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden