Bistro Marron

Belgisch, Belgisch-Frans

Bistro Marron
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBelgisch, Belgisch-Frans
SpecialiteitBistrokeuken,
Accommodatie terras, kindvriendelijk
Prijzen
Budget €maandmenu: €38 pp
Voorgerecht €8 tot €22
Hoofdgerecht €14 tot €30
Nagerecht €8 tot €9,5
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 11:30 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:00
di van 11:30 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:00
wo gesloten
do gesloten
vr van 11:30 tot 22:00
za van 11:30 tot 22:00
zo van 11:30 tot 22:00
juli-aug.: vrijdag tot dinsdag 11:30 - 22:00 woensdagnam. open voor groepen vanaf 20 p.

Over Bistro Marron

bistro met ambitie

Goed anderhalf jaar bezig en een vermelding in Bib Gourmand, dan zijn onze smaakpapillen uiteraard nieuwsgierig geworden. Wij ontsnappen even aan het Gentse Feestengedruis en reserveren een tafel bij Bistro Marron. De ontvangst is hartelijk, de setting modern met een warme toets. De grote reclame voor Martini op de wand kan ons niet bekoren, maar het is gelukkig niet schreeuwerig en valt dus nauwelijks op. Van een bistro verwachten wij eenvoudige, pretentieloze gerechten, maar de kaart toont al meteen dat de ambities hier richting gastronomie gaan. Eenvoudige en budgetvriendelijke salades staan hier broederlijk naast duurdere en meer avontuurlijke suggesties. Bij een aperitief maison (€ 6) en een picon maison (€6), allebei lekker fris-zurig met wat bitterheid, maken we de moeilijke keuze wat we vandaag gaan eten. Er is een aantrekkelijk maandmenu voor €38, maar ik sta erop à la carte te eten om een zo divers mogelijk beeld te krijgen. Ik kies als voorgerecht de halve kreeft - bulgur sla met papaya, komkommer, yoghurt-citrus-teriyakisaus en ga daarna voor de Zarzuela Saint-Paul, een pittig visstoofpotje dat mij hopelijk helemaal in vakantiestemming zal brengen. Aan de overkant is het voorgerecht snel gekozen: gebakken coquille en kalfszwezerik - geroosterde prei crème - korenasperge - lardo citroen/verveine emulsie. Daarna volgt de rundstartaar blauw/wit en zijn zuurtjes - verse frietjes - sla van 'meme' - remouladesaus. Intussen worden er drie hapjes voorgesteld: een gazpacho met tomaat en meloen, een krokantje van ham en een lenterolletje met gerookte haring. Drie lekkere smaakmakers waarvan vooral het lenterolletje bomvol smaak zit. Bistro Marron heeft nu onze volle aandacht. De bediening, die in het begin een tikje kil leek, blijkt nu toch uiterst attent en oplettend. Als er een mes op de grond valt, duurt het twee seconden voor we spontaan een nieuw krijgen. Het gaat met andere woorden in stijgende lijn. Bij het voorgerecht besef ik weer hoe goedgezind ik kan worden van goed eten: de kreeft is een voltreffer. Lekker klaargemaakt, met een perfect slaatje dat bij elke hap verrast. De papaya blijkt een gedroomde combinatie met de kreeft, de yoghurtdressing is top. Ook aan de overkant hoor ik lof. Een perfect gebakken coquille is de basis van een harmonieus geheel dat tot drie keer toe met 'hmm, amai, lekker' beschreven wordt.
Bij de voorgerechten bestelden we een karafje wit (€16) dat aan tafel vanuit de fles wordt uitgeschonken. Het is een heerlijk frisse verdichio met minerale toets die ook mooi gaat met mijn hoofdgerecht. De zarzuela is goed gekruid en bevat lekkere stukken vis, de toast erbij is kraakvers. De rouille is voor mij té pikant, maar dat is ook het enige minpuntje. Mijn vriend laat intussen weten dat hij zowat de beste rundstartaar ooit voor zijn neus heeft staan: goed gesneden, fris van smaak en kwaliteitsvol vlees. Ook alles erbij - van de frietjes tot de remouladesaus - krijgen geen enkele opmerking. Het glas rode wijn (€ 4,5) gaat er prima bij en is bovendien erg schappelijk geprijsd. En al brachten de voorgerechten ons meer in vervoering, we kunnen echt nergens op vitten. Dit is lekker, vers, en we genieten van elke hap. De porties zijn hier royaal, dus ik kan geen dessert meer op, maar mijn vriend bestelt nog de verse aardbeien - boterwafelijs - rozenespuma - ivoire krokant (€8,50). Mooi gepresenteerd en kortweg lekker, maar zeker niet de topper van de avond. Ik geniet ondertussen van een limoncello (€ 5,50) en merk op dat bistro Marron ons vanavond echt verrast heeft. Het etentje eindigt uiteindelijk wel wat in mineur: het bakje weigert onze kaarten en een van ons moet nog op zoek naar een bankautomaat, maar wij zijn gelukkig zo blij en voldaan dat het ons weinig kan deren. Het enige vervelende aan bistro Marron vinden wij dat het niet vlak naast onze deur ligt, anders zouden ze meteen een vaste klant aan ons hebben.

Frisse en verrassende gerechten in een fijne sfeer

woord Eva Casteleyns
(21/08/2013)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Bistro Marron

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Bistro Marron

Kastanjelaan 46 b1
9800 Deinze
Tel: 09/387.07.67

www.bistromarron.be

meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden