Oud China

Chinees

Oud China
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenChinees
Accommodatie eigen parking, kindvriendelijk, aangepast voor andersvaliden
Mogelijkheden af te halen, vegetarische maaltijd
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 23:00
wo van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 23:00
do van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 23:00
vr van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 23:00
za van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 23:00
zo van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 23:00
Complete buffetformule: elke avond en op zondagmiddag Van di t/m za zijn er 2 lunchformules: lunch + soep (€10,50) en lunchbuffet zonder teppanyaki (€13,95)

Over Oud China

In veel grootsteden vind je ze op elke straathoek, de Aziatische restaurants met buffetformule waar je tegen een spotprijs je buikje rond eet. Regio Gent heeft er ook eentje: Oud China, een met neonletters verlicht eethuis langs de Antwerpsesteenweg in Lochristi. Niet meteen een plek die wij spontaan associëren met een gezellig avondje tafelen, maar vrienden waren zo enthousiast dat we wel eens móésten langsgaan. Voor de prijs moet je het in ieder geval niet laten: de all-you-can -eatformule kost hier €19,50, van vrijdagavond tot en met zondag betaal je een paar euro extra. Sympathiek: kinderen jonger dan tien eten aan de helft van de prijs, en wie jarig is en vijf (betalende) gasten meebrengt, kan helemaal gratis aanschuiven. Wat meteen verbaast, is de omvang van dit restaurant: Oud China beslaat zo'n feestzaal of twee, en tijdens de weekends gaat er achteraan vaak nóg een grote ruimte open. De interieurstijl laat zich misschien nog het best omschrijven als China meets Vegas: enorme lusters aan het plafond, tientallen blinkende houten tafels en stoelen, Chinese deuren en houten wielen, behangpapier met Chinese tekens en lampionnen tegen de vensters. Tijdens het weekend raak je hier naar verluidt amper binnen, en ook op deze donderdagavond zit er aardig wat volk. De tafels zijn erg basic gedekt: papieren servetten, wijnglazen en papieren onderleggers bedrukt met een Chinese Stan Laurel en wat uitleg over de buffetformule. Messen en vorken liggen klungelig uitgestald op stenen onderleggertjes voor eetstokjes. Van die laatste is geen spoor te bekennen, toch wat vreemd voor een Chinees. Nadat we bij de dienster een karaf rode wijn (€8,50) hebben besteld, gaan we een kijkje nemen aan het uitgebreide buffet. Het koude gedeelte stelt alvast weinig voor: in een rij metalen bakken liggen onder meer roze garnalen, rivierkreeftjes, plakken rauwe zalm, stukjes tomaat, surimisticks, een Italiaanse pastasalade met stukjes salami en gedroogde tomaten, en enkele prefab sushi's met een potje al even prefab, mierzoete wasabi ernaast. Wie zin heeft in dressing, moet die zelf pompen uit een plastic tweeliterfles uit de supermarkt. Elegant is anders. We proeven van alles een klein beetje, en twijfelen er sterk aan of alle ingrediënten hier wel zo dagvers zijn als Oud China in zijn reclames volhoudt. Ook van het buffet warme hapjes worden we niet lyrisch, vooral omdat de helft ervan weinig meer is dan goedkope frituurkost: tussen de gebakken kikkerbilletjes, satés en (erg smakelijke) babi pangang staan bakken met frieten, fishsticks en frikadellen. Gelukkig maken de wok- en teppanyakibuffetten veel goed. Niet alleen kunnen we kiezen uit een enorm aantal ingrediënten - allerlei soorten vis en schelpen, kip, rund-, lams- en varkensvlees, eendenborst, alle mogelijke groenten en een tiental woksauzen - ze worden ook nog eens met de glimlach, deskundig en à la minute voor ons bereid door twee joviale Chinese koks. De rijst is dan weer een afknapper, zeker wat de presentatie betreft: je schept zelf je bowl vol uit drie witte snelkookpannen die helemaal onder de rijstkorrels zitten. Uit de wok proeven we heel smakelijk rundvlees met broccoli, drie soorten champignons, bamboescheuten en paprika in een sambalsaus van de chef, en mossels, inktvis, sojascheuten en paprika in een oestersaus. Alle groenten worden op voorhand heel even in een zeefje en daarna in heet water gedropt, zodat ze perfect beetgaar uit de wok komen. Op de teppanyaki laten we eendenborst met champignons bereiden, en een stukje filet pur, die beide smelten in de mond. Serveert Oud China de Chinese keuken op z'n authentiekst? Nee, maar wie wat uitkijkt en de beste ingrediënten eruit pikt, kan hier zeker lekker tafelen. En om met kinderen uit eten te gaan, bestaat er geen leukere formule dan deze.

Oosters eten à volonté tegen een spotprijs

woord Caroline De Ruyck
(22/05/2013)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Oud China

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  5/5

 
  5/5

Jonas Van Waes - 23/08/15 12:00

Beste het is om te zeggen dat ik en mijn gezin tevrede zijn bij jullie we kunnen de smaak soms niet meer aan omdat het zo goed smaakt ik zie er zeker naar uit om nog eens te komen voor een buffet te eten haha :) en wat voor mij telt is voor die ene bediende ik geloof dat het de zoon is van de uitbater ik ben nog altijd klaar voor een foto wedstrijd haha oude tijden bedankt voor het gezellige sfeer een de gast vriendelijkheid deze eet keten krijgr geen 5 maar voor mij al zeker een 10/10 bedankt en tot nog eens

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Oud China

Antwerpsesteenweg 94D
9080 Lochristi
Tel: 09/356.92.12

www.oudchina.be

meer Chinees

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden