De Walrus

Belgisch

De Walrus
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBelgisch
Accommodatie terras
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht € tot €
Hoofdgerecht €3,50 tot €11
Nagerecht € tot €
Openingsuren
ma gesloten
di van 11:00 tot 00:00
wo van 11:00 tot 00:00
do van 11:00 tot 00:00
vr van 11:00 tot 00:00
za van 18:00 tot 01:00
zo van 18:00 tot 00:00
Keuken: in de week van 12u tot 14u en van 18u tot 22u, in het weekend doorlopend

Over De Walrus

In het opvallende halfronde gebouw vlak bij de Rozemarijnbrug, het vroegere café Napoleon, opende enkele maanden geleden een jong koppel na twee jaar leegstand De Walrus, in de eerste plaats een café, maar je kunt er ook een kleinigheid eten.
Op een vrijdagavond zit het er aardig vol, voornamelijk met studenten. Uit de boxen klatert oude blues. Niet te luid. Een aangenaam geroezemoes overstijgt de muziek. We nemen plaats aan een tafeltje met een bloemetje en een kaars erop. Gezellig. De Walrus ademt de sfeer van een bruine kroeg, maar de grenen toog zorgt voor een lichtere toets. 'Lichtbruin' noemen de uitbaters hun café zelf. Ze mikken op alle leeftijden. Er is een speelhoek voor de kinderen en achterin is een kleine poolhall. Daarachter ligt het terras, dat uitgeeft op de Bernard Spaelaan en waar het vanaf de lente waarschijnlijk aangenaam toeven zal zijn.
Op de kaart staat een mooi aanbod bieren, waaronder enkele biobieren, het gewone aanbod frisdranken en biosappen. Qua wijn kun je kiezen uit canelet of carignan vieilles vignes, zowel per glas als per fles. Elke maand staan een paar rums in de kijker. De rum van de maand is de Ron Millonario Solera 15 Reserva Especial. En dan zijn er ook nog twee whisky's van de maand: Bowmore en Cardhu. Wie een hongertje heeft, kan een botram mee kaos, koas en hespe of uufvlak eten of een van de gedroogde worstjes die boven onze hoofden bengelen. Om de grote honger te stillen is er elke dag een vegetarische dagschotel. Vandaag is dat erwtenschotel met wortelpuree, salsa van rode biet en rodekoolsla (€9), lezen we op het krijtbord. Mijn vriendin kiest voor een spaghetti (€7), ik neem een croque monsieur (€7). Vooraf wil ik graag de soep van de dag (bloemkoolsoep), maar die is helaas uitgeput. Ik bestel een Omer, het blond bier van hoge gisting van brouwerij Bockor (€3,50). Mijn vriendin gaat voor een bio appelkersensap (€2). Om de eerste honger te stillen laten we ook nog een portie olijven aanrukken (€3). De jongeman die ons bedient lijkt wat in de war, want hij verifieert tot drie maal toe onze bestelling.
Onze drank en de groene, pikante olijven met zilveruitjes en stukjes wortel komen snel op tafel. Na een korte wachttijd arriveren de croque en de spaghetti. Bestek krijgen we niet. Als we de ober daar op attent maken, brengt hij ons een mandje met messen en vorken en tabasco en sojasaus. De spaghetti is redelijk al dente. In de saus, die niet te loperig is, zitten naast gehakt, champignons en groene en rode paprika's. Gemalen kaas zit in een kommetje apart. Op mijn bord liggen twee bruine boterhammen met hesp en kaas, net genoeg getoast en vergezeld van sla, tomaat, komkommer, geraspte wortelen, rucola en rode kool. Net als de spaghetti een verzorgde cafémaaltijd. Bij wijze van dessert bestel ik een portie kaas van ambachtelijke kaasmakerij het Hinkelspel (€4), geserveerd met een notenmengeling en een Lousberg (€3,50), het bier dat Het Hinkelspel brouwt. Een prima afsluiter.

'Gezellig lichtbruin eetcafé dat verzorgde maaltijden serveert'

woord Geert Bouckaert
(20/03/2013)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over De Walrus

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  2/5

 
  2/5

Julie - 6/07/15 1:01

Jammer dat er slechts een zeer beperkt aantal dagschotels beschikbaar is. Hierdoor kan je niet anders dan een basis pasta bestellen. Zou echt aanraden om meer dagschotels te voorzien!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over De Walrus

Coupure Links 497
9000 Gent
Tel: 09/279.38.48

www.walrus-gent.be

meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden