Belfort Restaurant

Belgisch-Frans, Internationaal

Belfort Restaurant
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans, Internationaal
Accommodatie terras
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Budget €Driegangenmenu: €35
Voorgerecht €8 tot €16
Hoofdgerecht €21 tot €35
Nagerecht €10 tot €11
American Express Bancontact Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 11:30 tot 14:00
wo van 11:30 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
do van 11:30 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
vr van 11:30 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
za van 11:30 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
zo van 11:30 tot 14:00

Over Belfort Restaurant

Najaar 2012 openden onder de omstreden Stadshal op het Emile Braunplein het Belfort Stadscafé en het Belfort Restaurant hun deuren. Op een zaterdagavond is het in het café gezellig druk, maar ook het restaurant lijkt zijn publiek gevonden te hebben en is aardig volgelopen. We hebben gelukkig gereserveerd. Een vriendelijke jongedame neemt onze jas aan en hangt hem aan de kapstok in de hoek. We nemen plaats aan een keurig gedekt tafeltje vlak bij de open keuken. Chef-kok Tom Klüssendorf, de man die Café Parti aan het Sint-Pietersstation op de kaart zette, kijkt vol zelfvertrouwen de zaal in, maar verliest het keukenpersoneel ondertussen niet uit het oog. Het is heel erg rumoerig in de zaak en de tafeltjes staan vrij dicht bij elkaar, de buren luisteren mee. Voor een intiem diner ben je hier aan het verkeerde adres. Hier moet je komen voor de typische brasseriesfeer.
We openen met een lekker zacht glas Jacob's Creek Sparkling van chardonnay en pinot noir en bestuderen de kaart. Daarop staat een aantrekkelijk geprijsd driegangenmenu (€35), telkens met keuze uit vis, vlees en vegetarisch. Net zoals in Café Parti houdt Klüssendorf rekening met vegetariërs en zelfs met wie gluten- of koolhydratenvrij moet eten. Hij werkt zoveel mogelijk met lokale leveranciers en biologische producten. Wij laten ons oog vallen op gegrilde ribsteak van Simmenthal, 5 weken gerijpt (€35) van slagerij Dierendonck in Koksijde. Mijn vriendin neemt een vegetarisch voorgerecht: groentenspringrolls (€15). Ik ga voor kaaskroketten (€16). Van de wijnkaart, waarop een mooi aanbod wijnen per glas staat, kies ik een fles Jacob's Creek Shiraz Reserve (€28). Inmiddels staan er olijven, nootjes, lekker bruin brood en boter en olijfolie op tafel. Even later opent een ober aan tafel de shiraz. Een volle, kruidige elegante wijn uit een fles met schroefdop, die de ober vreemd genoeg weer dichtschroeft. Zo kan de wijn niet ademen, dus draai ik hem weer open.
De groentenspringrolls zijn in feite een soort vegetarische sushi, norivellen opgevuld met groene asperges, avocado en lente-ui, vergezeld van gekonfijte gember, sojasaus en wasabi. Een smakelijk en fris voorgerechtje. De twee kaaskroketten hebben een onregelmatige vorm - het bewijs dat ze huisgemaakt zijn - en zitten vol smeuïge kaas van het Hinkelspel. Een krokant slaatje met pijnboompitten maakt het gerecht af. De tartaar erbij - hoe lekker en vers ook - komt er niets bij doen, vind ik. De ober informeert of het gesmaakt heeft en vult op geregelde tijdstippen attent onze glazen bij.
Onze hoofdgerechten laten lang op zich wachten maar stellen gelukkig niet teleur. Het in fijne sneetjes gesneden vlees is van topkwaliteit, de smaak is superieur en de bakwijze zoals gevraagd perfect saignant. De Simmenthal wordt opgediend met gemengde sla en fijne frieten. Als we de rekening vragen is het even schrikken. We betalen €141. We hebben wel het duurste gerecht genomen, maar het is toch niet weinig.

Gezellig drukke stadsbrasserie met verzorgde gerechten bereid met uitstekende producten

woord Geert Bouckaert
(16/01/2013)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Belfort Restaurant

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  2/5

 
  2/5

Piotr - 23/11/16 9:59

Op rand van het faillissement. Boel draait langs geen kanten, personeelsverloop is immens en trekt wat toeristen aan maar door inconsistentie en gebrek aan commerciële interesse van de zaakvoerders blijven de Gentenaars weg. Te duur, te plat en te wisselvallig. Dus zaakvoerders kies eieren voor je geld. Snel laten overnemen en over een andere boeg gooien of deze mooie zaak is gedoemd!!!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Belfort Restaurant

buurt: Korenmarkt
Emile Braunplein 40
9000 Gent
Tel: 09/223.35.65

www.belfort-restaurant.be

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden