Eetcafé Breughel

Belgisch

Eetcafé Breughel
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBelgisch
Accommodatie honden toegelaten, terras, tuin, eigen parking
Prijzen
Voorgerecht €9,50 tot €14
Hoofdgerecht €17 tot €23
Nagerecht €5 tot €9
Bancontact Maaltijdcheques Visa
Openingsuren
ma van 10:00 tot 17:00
di van 10:00 tot 17:00
wo gesloten
do van 10:00 tot 17:00
vr van 10:00 tot 17:00
za van 11:30 tot 14:30
zo gesloten

Over Eetcafé Breughel

In vogelvlucht is eetcafé en feestzaal Breughel nauwelijks tien kilometer verwijderd van hartje Gent. Maar de stad is oneindig ver weg als je de zaak in Beervelde binnenstapt. Van trends of modes heeft men hier lekker geen last. Goed doen en niet veranderen wat goed is, dat is de sfeer die van de hele zaak afstraalt.
En of het rendeert. Wanneer ik er op een doordeweekse middag toekom, staat de parking afgeladen vol. Breughel prijst zichzelf op haar website aan als 'het sfeervol middelpunt van de streek'. Niet eens overdreven, merk ik als ik binnenkom. Er moet plaats zijn voor zowat zeventig mensen, maar het is zoeken naar een vrij tafeltje. De meeste mensen komen hier voor de dagschotel op grootmoeders wijze. Een soepje, en dan stoofpot van konijn met pruimen en appelcompote, orloffgebraad of kip met curry en appeltjes, om er maar enkele te noemen. Telkens aan €11,50, het blijkt een overweldigend succes. De zaak is dan ook enkel over de middag open, in het weekend wordt plaats geruimd voor feesten en evenementen.
Ik wil wel eens proeven wat de keuken nog meer te bieden heeft en ga voor het Breughelmenu (€35). Terwijl ik geniet van een glaasje cava en een toast met huisgemaakte zalmmousse neem ik de zaak in me op. Aan het plafond een schier eindeloze rij bierpotten, het blijken er 1.350 te zijn. De muren getooid met spreuken die je terug in de tijd katapulteren. 'Klare wijn en lekker bier, deugdelijk en fris geschonken, wordt sinds vele jaren hier, door heer en boer gedronken.' Heel even voel ik me herenboer als ik proef van mijn glas deugdelijke en frisse witte wijn (€3).
Als voorgerecht krijg ik een duet van kaas- en garnaalkroketten, duidelijk artisanaal bereid en het moet gezegd, bijzonder lekker. De garnaalkroketten zijn net een heel klein beetje te bloemig, waardoor ze ietwat kleven aan het gehemelte. Maar een kniesoor die erom maalt. Van smaak zitten ze zeer goed, bovendien zijn ze bijzonder ruim gevuld met garnalen. Ook bij de kaaskroket is duidelijk niet bespaard op ingrediënten, wat voor een mooie, volle smaak zorgt.
Intussen blijft er volk toestromen in Breughel, de kelners reppen zich van hot naar her. Maar in alle drukte blijven ze steeds even vriendelijk en attent. Precies op tijd krijg ik mijn karafje rode wijn aangeboden (€5,50), net voor mijn peperroomsteak. Die is vooral mals, de saus erbij is goed van smaak, de frietjes zijn mooi knapperig en de sla blijkt een mooie, frisse begeleider van dat alles. Dit is een heel degelijke hoofdschotel zonder meer, precies op maat van de sfeer die de hele zaak uitstraalt.
Na mijn steak zit ik al goed vol, maar dan krijg ik er nog een verwenkoffie bovenop, met drie stukken patisserie. Ik kan net nog een hapje proeven van de eclair, een klein stukje mangobavarois pers ik er ook nog in. Heel lekker allemaal, maar stilaan meer dan voldoende voor mijn maag. Eetcafé Breughel neemt zich voor ouderwets degelijk te zijn, en slaagt daar ook volledig in. Eerlijk en pretentieloos.

'Eerlijk en pretentieloos eten aan een goede prijs'

woord Charlie Lagrou
(24/10/2012)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Eetcafé Breughel

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Eetcafé Breughel

Beerveldse Baan 32
9080 Beervelde
Tel: 09/355.51.54

www.feestzaalbreughel.be

toon kaart


meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden