Baba

Grieks, Indisch

Baba
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenGrieks, Indisch
Accommodatie airco, terras
Prijzen
Budget €30
Voorgerecht €4 tot €14,80
Hoofdgerecht €10 tot €14,90
Nagerecht €4,50 tot €5,50
Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 11:30 tot 15:00
di van 11:30 tot 23:30
wo van 11:30 tot 23:30
do van 11:30 tot 23:30
vr van 11:30 tot 23:30
za van 11:30 tot 23:30
zo van 11:30 tot 23:30
Dagschotel met soep, salade en koffie vanaf €9,80

Over Baba

Met het aanpalende restaurant Baba kreeg de gelijknamige nachtwinkel op de Vrijdagmarkt er een horecabroertje bij. In het mooie hoekpand met de grote glaspartijen en gouden eenhoorns huisde vroeger de trendy eetlounge Vanilla Sky, maar die bleek een relatief kort leven beschoren. Baba ging qua interieur de wat traditioneel gezellige toer op, met paarse wanden, kleurrijke sofastoelen, enkele planten en hier en daar een foto aan de muur. Op de menukaart gaat het er wat avontuurlijker toe: bij Baba krijg je vooreerst de Griekse keuken op je bord, maar de kok maakt ook zijsprongetjes naar Italië en India. Een poging om vanuit zo'n prijzige toplocatie in hartje Gent zoveel mogelijk toeristen op hun culinaire wenken te bedienen, vermoeden we. Een charmante jongeman laat ons kiezen uit de vele vrije tafeltjes en stopt ons het menu in handen. Het was een drukke werkdag en we hebben zin in een welverdiend aperitief: een frisse ouzo (€5) voor mijn vriend en een glas witte huiswijn uit een karafje (€8) voor mezelf. Uit de menukaart - een oranje, geplastificeerd A3'je - raken we niet wijs: op de voorkant prijkt het aanbod in het Nederlands, op de achterkant wordt dat Frans en Engels. Een mooie geste voor anderstalige klanten, alleen is de lijst op de achterkant veel langer en komen ook de prijzen van de gerechten niet altijd overeen. Wat erop staat, klinkt alvast lekker: Griekse mezze, salades, moussaka's en grillschotels, enkele Indiase currygerechten en wel twintig soorten pizza's en pasta's. 'We gebruiken voorlopig nog onze Gentse Feesten-kaart', verontschuldigt de knappe ober zich als hij onze verwarring opmerkt, maar wat dat precies moet verklaren, ontgaat ons een beetje. Omdat ik vanavond geen grote trek heb, sla ik het voorgerecht voor een keertje over. Niet eens zo'n slecht idee blijkt al snel, want met de calamares fritos (€10,80) van mijn vriend geef je makkelijk een klein huisgezin te eten. Gigantisch zijn ze, de acht zorgvuldig gefrituurde ringen met zachte, sappige inktvis erin. Met de tzatziki erbij en het eenvoudige slaatje met groene bladsla, wat tomaatjes, scheuten, rode ui en enkele olijven, leveren ze een lekker zomers voorgerecht op waarvan we samen smullen. Ik ga verder op z'n Grieks met de mixed grill (€14,80), mijn compagnon trekt richting India met de lamscurry (€14). Terwijl we bijkletsen wordt duidelijk dat ook de cd-collectie minstens evenveel kanten opgaat als de menukaart, en dat is best leuk. In een uur tijd passeren Eros Ramazzotti, Griekse muzak, Berdien Stenberg, Chopin en (terecht) vergeten eightieshits de revue. Mijn mixed grill is in orde, verzorgd geserveerd met een slaatje, Griekse pasta en vier stukken mals kwaliteitsvlees: een keftedes met verse munt, een sappig en mooi gegrild lamskoteletje, een pittig gekruide kalkoenbrochette en een heerlijke lamsmedaillon. Met een pluim voor de kok, die twintig jaar achter het fornuis stond in restaurant Myconos aan de Vlaanderenstraat. Helaas heeft de man de Indische keuken veel minder goed in de vingers: de lamscurry aan de overkant oogt prefab, met een grote bol rijst in het midden en daarrond wat brokjes lamsvlees met een goudgele, glazige saus eroverheen. Een slordig en ongeïnspireerd gerecht, dat ook nog eens erg flets smaakt, hoor ik. Na espresso's om af te sluiten (€2) betalen we samen €58,60. Niet duur, maar voor lekker Indiaas trekken we de volgende keer wel ergens anders heen.

'Prima Griek die zijn tweede specialiteit - Indiaas - beduidend minder in de vingers heeft'

woord Caroline De Ruyck
(12/09/2012)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Baba

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Baba

buurt: Vrijdagmarkt
Kammerstraat 2
9000 Gent
Tel: 09/324.79.26

www.restaurantbaba.be

meer Grieks

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden