Brasserie Sebastiaan

Belgisch

Brasserie Sebastiaan
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBelgisch
Accommodatie honden toegelaten, tuin, bar/lounge, eigen parking, kindvriendelijk, aangepast voor andersvaliden
Prijzen
Voorgerecht €7,00 tot €11,80
Hoofdgerecht €12,00 tot €23,00
Nagerecht €3,50 tot €8,00
Openingsuren
ma van 11:00 tot 23:00
di van 11:00 tot 23:00
wo van 11:00 tot 23:00
do gesloten
vr van 11:00 tot 23:00
za van 11:00 tot 23:00
zo van 11:00 tot 23:00
Open op feestdagen

Over Brasserie Sebastiaan

Jarenlang lag taverne Sint-Sebastiaan, pleisterplaats van de plaatselijke schuttersgilde van Lochristi er leeg en verkommerd bij. Tot de openbare verkoop in 2010 ging iedereen er zelfs van uit dat het gebouw zou platgelegd worden om plaats te maken voor appartementen of villabouw. Maar dat was buiten de familie Buysse, uitbaters van Hof Ter Leydonck even verderop in Hyfte, gerekend. Zij zagen in het pand de ideale locatie om hun zoon Koen (25) te lanceren. Hof Ter Leydonck hebben ze inmiddels achter zich gelaten, de hele familie concentreert zich nu op Brasserie Sebastiaan.
Van het oorspronkelijke pand blijf enkel nog de naam over, een jaar lang is gewerkt om de zaak om te bouwen tot een moderne brasserie die de filosofie en stijl van Ter Leydonck aanhoudt: 's namiddags worden er wafels, pannenkoeken en huisbereid ijs geserveerd, de menukaart zelf gaat van eenvoudige snacks over steaks tot fijnere suggesties. Misschien veel voor één keuken, maar het blijkt wel te werken. Wanneer wij er op een zondagavond toekomen, zit de zaak stampvol. Vooral gezinnen met kinderen hebben de weg naar Brasserie Sebastiaan gevonden.
We beginnen onze maaltijd met een glas cava (€6,50) en krijgen er een smaakvol kopje garnalenbisque bij voorgeschoteld. Dat begint alvast goed. Over de garnaalkroketten (€8) die we als voorgerecht nemen, kunnen we ook geen verkeerd woord zeggen. In plaats van twee stuks, krijg je hier één grote kroket voorgeschoteld, als was het om te benadrukken dat het hier geen aangekochte of diepvriesproducten zijn. En dat proef je. De vulling is mooi licht en er zitten voldoende garnalen in. Precies zoals je ze wil. Het karafje witte huiswijn, een chardonnay uit de Pays d'Oc (€13 voor een halve liter) is een aangename begeleider zonder meer.
Mijn dochtertje van zes geniet intussen van haar kinderspaghetti (€6,50). Het is een mooie portie, maar ik moet me haasten om toch even te proeven, zo vlot gaat ze binnen. De saus is precies zoals ik ze graag heb, geen overbodige ingrediënten maar de nadruk op tomaten, ui en gehakt. Smaakvol en zonder overbodige franjes, duidelijk het handelsmerk van Brasserie Sebastiaan.
We houden het klassiek en nemen een steak bearnaise (€22) als hoofdschotel. Alvast geen voer voor kleine eters, het zal duwen worden om heel ons stuk rundvlees op te krijgen. Verse frietjes erbij, frisse salade en huisbereide bearnaise die lekker luchtig is. De kunst van een goede keuken bestaat er in eerste instantie in om goede producten smaakvol te bereiden. Dat is de basis van alles en dat weet de familie Buysse, gepokt en gemazeld in de horeca maar al te goed.
Welke rode huiswijn we bij onze steak gedronken hebben, weten we niet. 'Een goede Italiaan', zegt vader Buysse als hij onze karaf brengt. En daarmee basta. Het typeert Brasserie Sebastiaan. Ongecompliceerd, een goede bediening en even goed eten. En verder geen zever. Het blijkt een succesrecept.

'Moderne, kindvriendelijke brasserie met kraakverse, smaakvol bereide gerechten'

woord Charlie Lagrou
(16/08/2012)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Brasserie Sebastiaan

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 2
 
  3/5

 
  5/5

Claudia - 10/09/17 18:12

Ikzelf ben het volledig eens met de recensie. Prijs/kwaliteit is deze zaak een absolute topper! Men zal lang moeten zoeken naar een zaak waar men zo vlot en vriendelijk bediend wordt. Het eten is voor een brasserie gewoon super! Royale porties, huisgemaakt en je proeft het inderdaad. Deze zaak word met liefde voor het vak uitgebaat, en als klant merk je dat! Aanrader.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  2/5

pol - 7/09/17 16:16

matig, niet zo goed als recensie suggereert

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Brasserie Sebastiaan

Schoolstraat 66
9080 Lochristi
Tel: 09/355.61.26

brasserie-sebastiaan.be

toon kaart


meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden