Pauzo

Belgisch-Frans, Internationaal

Pauzo
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans, Internationaal
Accommodatie eigen parking
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 07:00 tot 21:00
di van 07:00 tot 21:00
wo van 07:00 tot 21:00
do van 07:00 tot 21:00
vr van 07:00 tot 21:00
za van 07:00 tot 21:00
zo van 07:00 tot 21:00

Over Pauzo

Ondernemers G. Bloem en B. Moortgat, die tot 2003 aan de top stonden van Carestel, willen met Pauzo, het nieuwe wegrestaurant langs de E40 in Wetteren (zowel richting Brussel als richting Oostende), het concept snelwegrestaurants helemaal vernieuwen. Ze namen daarvoor Lieven Lootens onder de arm, eigenaar en chef van het restaurant 't Aards Paradijs in Merendree, (16/20 in Gault Millau). De topchef hielp mee de gerechten op de kaart ontwikkelen. De uitbaters beloven à la minute bereide gerechten met verse, seizoensgebonden producten.
Als wij er op een doordeweekse avond binnenvallen, zijn we de enige klanten. Toch is de zaak uitnodigender dan een doorsnee wegrestaurant. Er is meer aandacht besteed aan het interieur, dat modern en warm oogt. Op de achtergrond klinkt zachtjes loungy muziek. Op grote beeldschermen boven de koeltoog prijkt het aanbod, onderverdeeld in koude en warme gerechten. De koude gerechten, onder meer met parelhoen en garnalen, staan klaar in de koeltoog, verpakt in cellofaan. Net als in een ander wegrestaurant. Het oogt altijd wat onfris. De koude gerechten neem je zelf mee, de warme gerechten worden à la minute bereid en aan tafel gebracht. Het aanbod bestaat uit typische brasseriegerechten, zoals tournedos bordelaise, verfijndere gerechten, zoals kalfstartaar en pasta en mosselen. Ik neem zalm op oosterse wijze (€11,75) als voorgerecht en lamsreepjes met couscous (€14,25) als hoofdgerecht. Mijn vriendin gaat voor de tournedos bordelaise (€15,75) en een duo van kroketten van garnaal en breydelham (€9,50) vooraf. Voor de warme gerechten krijgen we een nummertje en een bonnetje, waarmee we kunnen betalen aan de kassa. We nemen nog bestek en schenken ons een glas witte en rode wijn (€4,75) uit van een fles met schroefdop en gaan zitten. De wijnen, een sauvignon blanc en een malbec, zijn allebei heel jong, maar niet onaangenaam om drinken. Ik verwijder de cellofaan van mijn zalm en stoot daarbij onvermijdelijk het kommetje licht pikante Oosterse saus op het bord om. De zalm, versierd met wat komkommer en Japanse waterkers, is te koud om naar iets te smaken. Na enkele happen verschijnen onze andere gerechten op tafel: de kroketten, de tournedos en de lamsreepjes, alles ineens. We schrokken onze voorgerechten naar binnen, want onze hoofdgerechten staan koud te worden. De korst van de garnaalkroketten is goed bros, de vulling bevat weinig garnalen. De vulling van de hamkroket is minder bloemig en bevat enkele stukjes ham. Beide kroketten zijn heel erg zout. Ook de tournedos, die niet medium is zoals gevraagd, maar te veel uitgebakken, is te zout. De frietjes lagen al een tijdje klaar, hebben we gezien. De couscous, gekruid met ras al hanout en met wat auberginestukjes en munt, is lekker. Het lamsvlees is aan de droge kant. Het aanbod verschilt hier van andere wegrestaurants en ja, het is lekkerder, maar ook een pak duurder. Is dit zijn geld waard? We zijn er niet van overtuigd.

'Wegrestaurant met geupgrade keuken en blits interieur'

woord Geert Bouckaert
(16/08/2012)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Pauzo

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  5/5

 
  5/5

herman van cauter - 27/04/17 15:07

Zaterdag jl (22/4/17) stopten we in de Pauzo voor een koffie. Toen wij de leuke inrichting en het aanbod besloten we ook iets te eten. Dit hebben we ons NIET beklaagd ! Een heel vriendelijke jnoge dame nam onze bestelling op. Tot onze verbazing werd het eten zelfs aan tafel gebracht ! Het was echt lekker. De RUNDShamburger die ik kreeg perfect rosé gebakken, de groentjes ertussen lekker vers. Aan de overkant komt er lof voor de garnaal- en hamkroket. Ook de Wifi deed het snel en zonder haperen. Het toilet is betalend (0.50 €) maar ZEER proper en een alerte toiletdame. Conclusie : als we onderweg zijn, wordt dit onze vaste stopplaats. Wat een verademing in de doorgaans deprimerende wegrestaurants !

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Pauzo

Shell-tankstation E40
9230 Wetteren
Tel: 09/277.93.80

www.pauzo.be

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden