Tampopo

Japans

Tampopo
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenJapans
Accommodatie terras, tuin, aangepast voor andersvaliden
Mogelijkheden af te halen, vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €7,50 tot €13,50
Hoofdgerecht €17 tot €32
Nagerecht €6 tot €6
Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 21:30
wo van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 21:30
do van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 21:30
vr van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 21:30
za van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 21:30
zo gesloten

Over Tampopo

Als we op een doordeweekse avond Tampopo binnenstappen, spelen zich voor mijn geestesoog zinnenprikkelende scènes af uit de gelijknamige Japanse film uit het midden van de jaren 80, waarin een weduwe van een ronddolende trucker de perfecte noedelsoep leert maken. Het grote verhaal is doorspekt met allerlei kleine verhaallijntjes die met eten en erotiek te maken hebben. Als ik me niet vergis, wordt er in de film sushi gegeten van een naakte vrouw. Mijn gedachten worden verstoord door de gastvrouw, een rasechte Japanse, die ons hartelijk verwelkomt en plaats laten nemen achterin de zaak. Ik zit op een lange bank, die de hele wand beslaat, mijn vriendin op een moderne, comfortabele stoel. Op het bleke houten tafeltje staat een servet, kunstig gevouwen volgens de eeuwenoude kunst van de origami. Tampopo is gevestigd in een voormalig café, maar werd warm aangekleed, met veel hout. Op de achtergrond zingt zachtjes Johnny Cash. Op de kaart vinden we een uitgebreid aanbod sushi en sashimi en dim sum, zowel als voor- als hoofdgerecht. Verder enkele soepen en gerechten met varkensvlees en kip uit de traditionele Japanse keuken alsook een beperkt, maar mooi aanbod overwegend Franse wijnen. Ik kies sushi (€13,50) vooraf en tempura (€25) als hoofdgerecht. Mijn vriendin neemt als hoofdschotel nipo, flensjes met varkensvlees (€19) en als voorgerecht yakitori, garnaalspiesjes (€8,50). Om te drinken bestellen we een halve liter witte huiswijn in karaf (€8). Onze gastvrouw schenkt attent onze glazen vol. De fruitige wijn is bijzonder fris en aangenaam. Als hapje krijgen we een kommetje ricecrackers en wasabinootjes en verse sojabonen. Onze gastvrouw vraagt of we mes en vork willen, maar we besluiten om het te proberen met stokjes. Even later komen onze voorgerechten op tafel. De sushi, vier nigiri met tonijn, zalm, inktvis en langoustine en vier maki met raap, komkommer, avocado en pompoen worden niet op een naakte vrouw geserveerd, maar op een houten plank met wat gember om de mond te verfrissen, wakame, een bolletje wasabi en een kommetje om sojasaus in te doen, die op tafel staat. Onze gastvrouw schenkt onze glazen bij en wenst ons smakelijk eten. Sushi is altijd smullen, zeker als de vis zo vers is als deze. Ook de yakitori, twee spiesjes met telkens twee garnalen in een sausje met sesamzaadjes en wat rode kool gaan er vlotjes in. Bij het afruimen informeert de gastvrouw of het gesmaakt heeft en dat kunnen we alleen maar beamen. De hoofdgerechten dan. De flensjes, geserveerd in een kommetje apart op een warmhouder, zijn gevuld met kruidig gehakt en overgoten met een pikante tomatensaus met sojascheuten. In een ander kommetje zit geurige rijst. Ook ik krijg zo'n portie rijst, een kommetje met een dipsaus en een bord met kunstig gestapelde tempura: garnaal, zalm, aubergine, courgette, paprika, prinsessenboontjes en broccoli in een licht beslag. Voldaan rekenen we af. Bij het buitengaan houdt de gastvrouw de deur voor ons open. Bijzonder galant.

'Verse, authentieke Japanse keuken en zeer galante bediening'

woord Geert Bouckaert
(16/08/2012)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Tampopo

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 2
 
  2/5

 
  1/5

Franky - 4/10/17 16:10

Zeer teleurstellend!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  4/5

Van Acker Eddy - 3/12/15 16:35

Heel vriendelijke gastvrouw, leert ons hoe we met stokjes kunnen eten. het aperitief, een pruimenwijn, is bijzonder lekker en heel aromatisch. Sushi als voorgerecht met als extra een zeewier/gember salade. Als hoofdgerecht tempura en rundsvlees in pikante saus met rijst. Lekker eten, goed verzorgd, voldoende. Regelmatig komt ze vragen of alles in orde is. De gerechten volgen elkaar op een goed tempo op en ze legt uit wat er op ons bord ligt. Het is ons tweede bezoek maar het zal niet ons laatste zijn.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Tampopo

Steenaardestraat 40
9051 Sint-Denijs-Westrem
Tel: 09/282.82.85

www.tampopo.be

toon kaart


meer Japans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden