L'Esco

Frans

L'Esco
Kenmerken
KeukenFrans
Accommodatie terras, tuin, eigen parking
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
American Express Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
di van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
wo van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
do van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
vr van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
za van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
zo van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00

Over L'Esco

Toen Stef Buelens een jaar of vijf geleden in Leest Dorp 5 opende, leverde zijn aparte stijl hem positieve recensies op en 14 op 20 in de GaultMillau. Na stages bij onder meer De Pastorale in Reet (twee sterren) en 's werelds beste restaurant Noma, opende Buelens in de geklasseerde directeurswoning Dauwe-d'Huyge in Wetteren Hostellerie L'Esco, momenteel enkel een gastronomisch restaurant, maar er komen ook nog zes hotelkamers en een wijnshop bij. Sindsdien zijn de recensies een pak minder lovend. De locatie is in ieder geval geweldig. Via een smalle poort rijden we door een prachtige oude tuin met vijver naar de parking. Dan stappen we een prachtig verlicht herenhuis binnen met warme plankenvloeren. De chef zelf heet ons welkom. De gastvrouw neemt onze jassen aan en laat ons plaatsnemen aan een elegant gedekt tafeltje. Aan de muren hangt moderne kunst, boven onze hoofden designluchters. Op de achtergrond weerklinkt klassieke muziek. Achter glas zien we de chef bezig in de open keuken. Een blik op de kaart leert ons dat je hier minstens €65 neertelt. Maar wij zijn op maandagavond gekomen en kiezen voor de formule Foodie Monday: aperitief met hapjes, voor- en hoofdgerecht en dessert voor €75, inclusief aangepaste wijnen en waters. We beginnen met een uitstekend glas champagne, vergezeld van vier verrassende hapjes: een rijke risotto van cèpes, gefrituurd in beslag en geserveerd op een stokje, een 'herwerkte' pizza (een lepel met crumble, ajuin, heerlijke tomaat en intens smakende crème van parmezaan), een cornetto gevuld met kraakverse, superlekkere garnalen, een kwarteleitje als 'ijsbol', de eerste bieslook uit eigen tuin, anijsbloemen én een soepje van zandwortel met viooltjes, dragon en een petit gris wijngaardslak. Ongewone maar geslaagde combinaties van topproducten. Ondertussen hebben we uit het broodaanbod gekozen voor algenbrood. Eens iets anders. Dan komt een gedurfde wijn op tafel: een kruidige witte van het Hongaarse druivenras furmint. Het aparte aroma gaat goed samen met het voorgerecht: lottewangetjes met espuma van aardappel die de smaak heeft van perfecte puree op grootmoeders wijze, champignons met bosui en een heel geconcentreerde olie van dille. Schitterend gerecht en mooi gepresenteerd, een waar kunstwerk. Buelens probeert de vreemdste smaken in harmonie te brengen. Het meest extreem in het tussengerecht: witloof met crumble, olie en gruis van koffie - perfect - maar daarbij ook een gebraiseerde oester. Dat is even wennen. Het alweer mooi gepresenteerde hoofdgerecht, schitterende varkenswangen met kroketjes van varkenspoot en drie structuren van bloemkool - gebakken, crème en brunoise - en een heerlijk sausje is top. De begeleidende rode wijn uit Zuid-Portugal is een ontdekking. Als dessert kies ik sabayon van Wetterse tripel met citroenchibouste. Mijn vriendin neemt crêpe suzette herwerkt: met sinaasappel, venkel en frappe van zoethout. Volgens sommigen is Buelens' kookkunst over the top. Voor ons was het een felgesmaakt avontuur.

'Verrassende, originele hedendaagse gerechten in een schitterende omgeving'

woord Geert Bouckaert
(4/04/2012)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over L'Esco

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 4
 
  4/5

 
  5/5

Van Raemdonck Lutgarde - 5/10/16 17:54

Deze middag was de lunch van 30@ zeer lekker, origineel, vlotte en aangename bediening. We kregen 6 proevertjes en een hoofdgerecht. Een echte aanrader.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  4/5

Vincent - 3/10/16 13:24

Het tafellinnen is intussen voorgoed verdwenen en je zit nu aan mooie grove houten tafels die alles een iets hedendaagsere look geven. Wij gingen voor het 5-gangen menu met aangepaste wijnen. De visbereidingen waren geweldig, alleen de citrus was voor de delicate rog iets te overheersend. De begeleidende Duitse en Oostenrijkse wijnen (Jan Rots) zijn verrassend maar spot-on! Het hoodgerecht: patrijs met nogal klassieke garnituren maar daarom niet minder verukkelijk(ik ben fan van krokante spruitjes). Het dessert met ijs uit de Carpigiani turbine toverde weerom een glimlach bij iedereen aan tafel. Prachtig restaurant, goeie bediening zonder teveel franjes, sympathieke chef, dito gastvrouw. Wij komen terug! Oh ja, waarom geen 5/5... ik wil het piepjonge team in de keuken en de zaal niet onmiddellijk op hun lauweren laten rusten ;-) Chapeau!!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  3/5

Robert - 23/09/16 12:36

@ Hilde, maar allé jong "toprestaurants" en verschillende dan nog...you do lead the highlife ;-)

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Luycx Hilde - 22/09/16 21:55

Al verschillende toprestaurants gedaan, toevallig hier beland, een openbaring, sympathieke gastvrouw,mooi kader, aangepaste muziekkeuze, en originele, sublieme gerechten met nooit eerder gesmaakte ingrediënten, komen hier zeker terug !

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over L'Esco

Stationsstraat 50
9230 Wetteren
Tel: 0485/60.83.12

hostellerielesco.com

meer Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden