Bosphorus

Turks

Bosphorus
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenTurks
Mogelijkheden af te halen
Prijzen
Voorgerecht €4,50 tot €9,50
Hoofdgerecht €11 tot €15
Nagerecht €1,50 tot €4,50
American Express Bancontact Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 11:30
di gesloten
wo van 11:30
do van 11:30
vr van 11:30
za van 11:30
zo van 11:30

Over Bosphorus

De Sleepstraat is weer een Turks restaurant rijker. De nieuwkomer vond een onderkomen in een pand tegenover Urfa Kebap, waar een tijdje een Irakees gevestigd was. Op een zondagavond loopt het er niet meteen storm. Terwijl de andere restaurants langzaam vollopen, lijkt het in Bosphorus - om onduidelijke redenen gespeld in het Engels - opvallend kalm. Aan het decor zal het niet liggen. De uitbaters hebben een mini-Bosporus aangelegd: een klaterend beekje met een brugje, geflankeerd door een waterval en een replica van de kalkterrassen van Pamukkale. De wand aan de andere kant van de brug is volledig geflankeerd door stalagmieten met lampen in die van kleur veranderen. Aan de tegenoverliggende wand prijken mozaïeken. Dit alles, samen met de kleurrijke luchters en de Turkse muziek die op de achtergrond weerklinkt, zorgt ervoor dat je je daadwerkelijk een beetje op reis waant. In dit deel van het restaurant blijkt al aardig wat volk te zitten, maar vanop straat kun je dat niet goed zien.
Een voorname jongeman, strak in het pak, wijst me een tafeltje naast Pamukkale, gedekt met een linnen loper en een papieren placemat erbovenop. Hij brengt me de kaart, waarop de bekende Turkse voorgerechten, pizza's, stoofpotjes en grillades staan, maar ook kaaskroketten en biefstuk. Ik kies voor tas kebap of stoverij van lamsvlees (€11) en een halve liter rode huiswijn(€8,50). Als voorgerecht wil ik een mezze voor 1 persoon bestellen, maar de jonge ober raadt dat af. 'Bedien jezelf van het buffet', zegt hij. 'Dat is gratis en je vindt er ongeveer hetzelfde als op een bordje mezze.' Mezze van het huis dus. Fijn. Ik neem een bordje en vul dat met feta, zwarte olijven, aardappelsalade, bonen, tonijn uit blik, champignons met tomaat en tzatziki. Alles is vers en van goede kwaliteit. Vooral de tzatziki, waar citroensap lijkt aan toegevoegd te zijn, smaakt heel fris. Ik verorber mijn hapjes samen met een vederlicht, nog warm brood dat op tafel staat. Het is een soort die ik nog niet gezien heb. Het lijkt wat opgeblazen en doet denken aan Indische naan. Heel lekker. Mijn karafje wijn laat even op zich wachten, maar is prima.
Als mijn hapjesbord is afgeruimd, volgt onmiddellijk de tas kebap. Geserveerd in een aarden pot, maar dat staat op een bord, zodat je je vingers niet verbrandt. Zeer attent. De stoverij van zacht lamsvlees met tomaat, courgette en groene pepers is afgewerkt met geraspte kaas, die in de oven gesmolten is en zo een lekkere saus vormt met het sap van het vlees en de groenten. Ik krijg bij het stoofpotje een stuk traditioneel Turks brood, zoals we dat kennen en een slaatje, bestaande uit sla, tomaat, rode kool, wortel en ui met een frisse vinaigrette. Ik sluif af met een koffie en vraag de rekening. Er komt geen digestiefje van het huis bij, zoals dat vaak wel het geval is in Turkse restaurants, maar de koffie is wel van het huis. De mezze was dat ook al. Ik moet slechts 19,50 euro betalen. Geen geld en de halve euro wordt me nog kwijtgescholden.

'Verse en kwalitatieve Turkse keuken tegen zachte prijzen'

woord Geert Bouckaert
(4/04/2012)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Bosphorus

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  2/5

 
  2/5

Stefanie - 2/09/15 13:28

Ben er enkele keren geweest, maar er zijn betere Turkse restaurants. De bediening was zeer vriendelijk, maar de service liep volledig in het honderd.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Bosphorus

buurt: Sluizeken - Tolhuis
Sleepstraat 85
9000 Gent
Tel: 09/225.12.22

toon kaart


meer Turks

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden