Ichiban

Japans, Thais

Ichiban
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenJapans, Thais
SpecialiteitExotisch,
Accommodatie kindvriendelijk
Mogelijkheden af te halen, vegetarische maaltijd
Prijzen
Budget €All you can eat: €12,95 - €19,95
Voorgerecht €3,50 tot €8
Hoofdgerecht €8,50 tot €14,50
Nagerecht €5 tot €5
American Express Bancontact Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 11:30 tot 14:30 en van 17:00 tot 22:30
di van 11:30 tot 14:30 en van 17:00 tot 22:30
wo van 11:30 tot 14:30 en van 17:00 tot 22:30
do van 11:30 tot 14:30 en van 17:00 tot 22:30
vr van 11:30 tot 14:30 en van 17:00 tot 22:30
za van 11:30 tot 14:30 en van 17:00 tot 22:30
zo van 11:30 tot 14:30 en van 17:00 tot 22:30

Over Ichiban

Middelmatige Japanse gerechten tegen een niet te kloppen prijs

In alle wereldsteden vind je tegenwoordig wel een sushirestaurant dat Ichiban of nummer één heet, dus kon ook Gent niet achterblijven. Met de locatie namen de uitbaters alvast een risico: in plaats van voor een centrale plek kozen ze voor een pand tussen het Ledebergplein en de Brusselesteenweg. Daar huisde tot vorig jaar een Thai die ooit glansrijk startte, maar waar we op de duur zelfs onaardige verre kennissen niet meer heen durfden sturen. Een flinke fractie van wat hier vroeger op het menu stond, heeft ook Ichiban tot onze verbazing in het aanbod: Thaise curry's en soepen, tom yam en kokosmelkgerechten. Want hoe Japans dit restaurant ook klinkt, behalve Japans en Thais wordt er ook nog eens Chinees geserveerd. Een kwestie van niet àl te veel risico's te nemen, vermoeden we. Dé formule waarmee de nieuwe zaak uitpakt, is de all you can eat voor €12,95 (lunch) tot €19,95 (diner). Voor een kleine prijs eet je met andere woorden je buik rond, en dat met alle Japanse gerechten op de heel uitgebreide kaart. Om eventuele schranspartijen en andere onwelvoeglijkheden te ontmoedigen, gelden bij Ichiban wel een paar huisregels. Zo mag je maximaal drie uur aan tafel blijven zitten, betaal je voor de gerechten die je besteld hebt maar laat staan, en kan je achteraf niet met een goedgevulde doggy bag naar huis. We zijn met z'n vieren vanavond, en staan allen versteld van de metamorfose die de zaak onderging. Weg is de sjofele kitsch van de voorganger, in de plaats kwamen stijlvolle donkere tafels en dito stoelen, piekfijn gedekt met wit tafellinnen en mooi glaswerk. De all you can eat-formule slaat duidelijk aan: het restaurant zit afgeladen vol, en heel wat gasten zijn druk in de weer met hun potloden en invulformulieren om de volgende bestelling aan te kruisen. Het lijkt wel bingoavond. Als menukaart deelt de vriendelijke oosterse serveerster het meeneemfoldertje uit, en dat vloekt een beetje met het eerder chique kader. Maar het is het eten òp de kaart dat telt, en tussen de 252 nummertjes vinden we absoluut onze gading. De overkant gaat à la carte, met twee keer de combinatie dim sum (€6,50), de pad thai met kip (€9,90) en de pad thai met garnalen (€11,50). In het glas komt een zachte Zuid-Afrikaanse pinotage (€18,50) en een peperdure fles mineraalwater (€6,40). Wij kiezen voor de all you can eat en mogen in liefst vijf rondes àlles bestellen waar we zin in hebben. Dat wordt onder meer de wakame, de nigiri sushi met tonijn, de miso en wantan soepjes, de loempia's, de maki met komkommer, de tempura van inktvis en - van de teppan yaki of Japanse bakplaat - de scampi's, champignons en rumsteak. Alles wordt op kleine schoteltjes en vergezeld van sojasaus en (heel slechte) wasabi midden op tafel gezet. Zonder franjes en zonder bordjes, naar die laatste moeten we zelf vragen. Bij onze vrienden missen zowel de voor- als hoofdgerechten verfijning: de dim sums zouden van garnaal, rund en varken moeten zijn, maar smaken vlak en plakken te hard. Meer dan wat sojascheuten zitten er niet tussen de noedels van de pad thai, maar de pindasaus is erg lekker, horen we. Wat wij intussen voorgezet krijgen, strookt niet altijd met onze bestelling en smaakt zelden alsof het recht uit zee op ons bord kwam. In een onbewaakt moment wordt zelfs mijn misosoepje van voor mijn neus weggegraaid terwijl ik nog lang niet klaar was. Wat betreft finesse en service hebben ze bij Ichiban nog één en ander te leren, maar wie zich voor weinig geld en redelijk lekker en gezond vol wil stoppen, weet voortaan waarheen.

Middelmatige Japanse gerechten tegen een niet te kloppen prijs

woord Caroline De Ruyck
(22/02/2012)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Ichiban

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Ichiban

Hovenierstraat 131
9050 Ledeberg
Tel: 09/232.30.03

www.ichiban-gent.be

toon kaart


meer Japans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden