j.e.f

Belgisch

j.e.f
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBelgisch
Accommodatie uitgaansrestaurant
Prijzen
Budget €Driegangenlunch: €25
Voorgerecht €16 tot €19
Hoofdgerecht €22 tot €25
Nagerecht €6 tot €9
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 22:00
wo van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 22:00
do van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 22:00
vr van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 01:00
za van 19:00 tot 22:00
zo gesloten

Over j.e.f

De werken aan het pand in de Lange Steenstraat namen meer tijd in beslag dan voorzien. Maar met enige vertraging heeft nu ook de derde Flemish Foodie, Jason Blanckaert (31), zijn zaak geopend in Gent. Eenvoudig van naam, j.e.f. staat voor Jason en Famke, zijn vriendin. Eenvoudig van inrichting, strak, gebroken witte muren en robuuste houten tafels die samen voor een verrassend aangename sfeer zorgen. En eenvoudig van kaart. Hier ligt niets op een bedje van, lezen we geen ellenlange beschrijvingen van gerechten met een schuimpje van dit en een mousse van dat. Gerookte forel-yoghurt-komkommer-radijs (15€), meer is niet nodig om een voorgerecht aan te prijzen. Veredeld landelijk is j.e.f. al genoemd, omdat de chef graag met eenvoudige producten werkt. Maar op het einde van wat een glorieuze en feestelijke avond bleek, weten we wel beter. Talent, passie en lef druipen ervan af.
Het begint al bij het aperitief, een crémant de Bourgogne die zoet en appelachtig ruikt, maar in de mond zo fris voelt als de beste granny smith waar je kan in bijten. De amuse die erbij geserveerd wordt, gemarineerde knolselder met geitenkaas illustreert al meteen de richting die de chef uit wil: knapperig, fris en vol van smaak. Het zijn de kenmerken van zowat elke schotel die we zullen eten.
Zo krijg je bij de gerookte forel als voorgerecht eerst de frisse groenten die overheersen. Tot de smaak van de forel er bij komt en heerlijk lang in de mond blijft hangen. Mijn vriendin is er terecht lyrisch over. Zelf neem ik de grevelingen oester-bloemkool-pumpernikkel (donker brood)-zuring (17€). Je moet als kok van wanten weten om dit gewaagde gerecht rond te krijgen en het zal zeker niet iedereens meug zijn. Maar als oesterliefhebber heb ik genoten van de combinatie van het zilte van de schelpdieren met de knapperige bloemkool en de aciditeit van de zuring. Het brood dat erbij gegeven wordt, van bakkerij Baert, is zo lekker dat het een vermelding op zich waard is.
Omdat de wijnkaart ook enkele bieren in grote flessen aanbiedt, nemen we met plezier een fles Geuze Boon (€10 voor 75cl) bij het voorgerecht. De geuze blijkt precies de frisse toets te geven die de heerlijke smaken van onze gerechten nog versterkt.
Het hoofdgerecht van mijn vriendin, buikspek-bloemkool-ui-hinkelspel pas de rouge (22€), is alweer een voltreffer. Met opnieuw die prachtige combinatie van knapperige groenten, volle smaken en juist genoeg zuren om alles nog meer tot uiting te laten komen. De saus van kervel en dragon die erbij komt, maakt het helemaal af. Mijn royal van haas-kweepeer-spitskool-sjalot (25€) is een ware smaakbom. Het gehakt van haas, versterkt met foie gras, blaast je weg. Toch mist het gerecht net dat beetje beet en frisheid, het is een parel die nog wat poetswerk nodig heeft om te schitteren naast al de andere gerechten.
Met het dessert, appel-verjus-noten-amandelijs, toont de chef wederom zijn talent om smaak en frisse toetsen heerlijk te combineren. Maar j.e.f. is meer dan een uitzonderlijk getalenteerde kok aan de potten. Famke, die de zaal runt samen met een kelner, doet dat met zoveel elan en zichtbare vreugde dat ze zelfs bij de grootste misantroop een glimlach op het gezicht zou toveren. Bij j.e.f. is het feestelijk eten, maar net zo goed kan je er over de middag een driegangenluch voor €25 krijgen. Gent mag zich gelukkig prijzen met dit nieuwe, ongedwongen culinair pareltje.

'Inventieve keuken in een ongedwongen sfeer en met een allercharmantste bediening'

woord Charlie Lagrou
(7/12/2011)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over j.e.f

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 2
 
  4/5

 
  4/5

Joyce - 11/02/16 13:06

Excellent over de hele lijn. Spijtig dat ze geen geschenkbonnen uitschrijven. Zou zo graag een bon cadeau doen maar niet mogelijk blijkbaar.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Jo - 17/03/15 16:55

Lekker, vree lekker en zelf mega lekker. En opt gemak. Maar vooral lekker. Ook wel schoon. En dus echt lekker!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over j.e.f

buurt: Patershol
Lange Steenstraat 10
9000 Gent
Tel: 09/336.80.58

www.j-e-f.be

toon kaart


meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden