Lof

Frans, Internationaal

Lof
© Grand Hotel Reylof
Kenmerken
KeukenFrans, Internationaal
Accommodatie bar/lounge, hotel
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Budget €Menu's: €39 - €82
Voorgerecht €12,50 tot €24,50
Hoofdgerecht €21,50 tot €32,50
Nagerecht €14 tot €16
American Express Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:00
di van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:00
wo van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:00
do van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:00
vr van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:00
za van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:00
zo van 12:30 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:00

Over Lof

Gent is een luxehotel rijker. Grand Hotel Reylof, van de Nederlandse keten Sandton, is gelegen in het achttiende-eeuwse stadshotel Hof van Reylof, ooit eigendom van de CM. Het restaurant van het hotel, Lof, stelt de deuren ook voor niet-hotelgasten open.
Op een zaterdagavond betreden wij schoorvoetend het statige gebouw in Louis XIV-stijl. Drie obers treden ons al even schoorvoetend tegemoet. Eentje checkt onze reservatie, een tweede neemt onze jassen aan en een derde laat ons plaats nemen aan een stijlvol gedekt tafeltje, met gemakkelijk zittende stoelen in empirestijl, die net als de zware rode gordijnen perfect passen bij het historische gebouw. De ober presenteert het menu van de dag. Hij is zenuwachtig en kan niet op de naam van enkele ingrediënten komen. Het lijkt wel een scène uit Mijn Restaurant. Amusant eerder dan irritant. We gaan voor het viergangenmenu (€71,50, incl.aangepaste wijnen, waters en koffie) en om de ober te sparen bestellen we een glas champagne. Van het gerenommeerde huis Veuve Clicquot (€12,), zo blijkt. De weduwe komt direct op tafel, maar het bijbehorende hapje - een nochtans aangenaam schuimpje van curry met pruim en koffie - arriveert pas als ons glas bijna leeg is. Een valse start.
Nadat de ober ons een vers, nog warm broodje heeft gegeven, schenkt hij een uitstekende, atypische zuid-afrikaan van chenin blanc en viognier in. De wijn past perfect bij het eerste voorgerecht: escabeche van forel (gemarineerd in zuur, in dit geval sinaasappel) met pompoencrème, dopjes van pompoen, geplette pistachenoten, paprika en aardappelsla van gepofte aardappel. Een gerecht dat de toon zet voor de rest van de avond: hedendaags, creatief, verrassend, mooi gepresenteerd, bereid met seizoensgebonden kwaliteitsvolle ingrediënten en licht. Hoogtepunt van het menu is wat mij betreft een superverse en perfect gegaarde schelvis met schuim van oude kaas met parelgort (de Hollandse touch!), gebakken bloemkool, morilles en hazelnoot. De ongewone combinatie van smaken is hier volledig in evenwicht. De begeleidende Zuid-Afrikaanse chardonnay is top. Dat geldt ook voor de daarop volgende shiraz-merlot, eveneens van Kaapse origine. En we hebben niet eens voor de 'grand' wijnen gekozen (mogelijk tegen meerprijs). Het hoofdgerecht is een mooi stukje rosé gebakken rundersukade (Hollandse benaming van wat wij doorgaans een gebraad of rosbief noemen) met schorseneren, twee verbazingwekkend lekkere frieten van polenta, cantharellen, wat spruitenblaadjes en werkelijk fantastische kalfsjus met gerookt merg. We sluiten af met appel met rode kool, peperkoek en hazelnootijs, vergezeld van een fantastisch glaasje Moscato d'Asti. Daarna hebben we nog een koffie tegoed, maar de obers besluiten om met zijn allen op de gang een praatje te slaan. Pas na ettelijke minuten komt er een eentje vragen of we misschien een koffie wensen. Nadat we afgerekend hebben, blijken onze jassen zoek. Foutjes die in een etablissement als dit niet zouden mogen gebeuren.

'Creatieve, hedendaagse keuken met topwijnen in schitterend historisch kader'

woord Geert Bouckaert
(7/12/2011)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Lof

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 3
 
  4/5

 
  4/5

Estelle - 16/05/16 13:27

Ik weet niet wat er speelt in de commentaren hieronder maar ik ben er gaan eten met 3 personen. De zaal zat volledig vol. Volgens mij vooral met gasten van het hotel maar dat doet er niet toe. Staf is bijna volledig Nederlands, geeft je het gevoel dat je niet in Gent bent maar op vakantie. Vriendelijk en correct, geen problemen mee gehad. Het eten is niet goedkoop maar echt lekker! Dit is niet iets wat wij elke week doen (te duur :) ) maar prijs/kwaliteit volgens mij dik ok. De ronde zetels zijn niet naar iedereens smaak maar geven wel een intimiteit aan het etentje zodat je geen reftergevoel krijgt (wat zou kunnen gezien het grote aantal mensen die er kunnen eten). Kortom, beter tripadvisor er op nalezen, is accuraat qua reviews. Hier helaas niet.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Marten - 15/05/16 16:44

@ Jean-Pierre : Neen,waarom zou ik er werken ??? Omdat ik LOF een prima zaak vind zou ik er werken. Wat een imbeciele en kortzichtige redenering.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Marten - 14/05/16 17:15

Laat u niet misleiden door het heerschap hieronder die duidelijk telkens onder een andere naam complete nonsens uitslaat. Lof is absolute top. Het is inderdaad niet goedkoop maar zeker niet té duur voor het niveau dat er wordt gehaald. Getipt voor een Michelin Ster en dat zou zeer terecht zijn!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Lof

buurt: Korenmarkt
Hoogstraat 36
9000 Gent

www.restaurantlof.be

meer Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden