Ma Racine

Frans

Ma Racine
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenFrans
Accommodatie kindvriendelijk
Prijzen
Voorgerecht €14,5 tot €20
Hoofdgerecht €18 tot €26,9
Nagerecht €8 tot €9
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 11:30 tot 14:30 en van 18:00 tot 21:30
wo gesloten
do van 11:30 tot 14:30
vr van 11:30 tot 14:30 en van 18:00 tot 21:30
za van 18:00 tot 21:30
zo van 11:30 tot 14:30 en van 18:00 tot 21:30

Over Ma Racine

Ma Racine was jarenlang in Merelbeke gevestigd, maar vond enige tijd geleden een nieuw onderkomen in een hoekpand in het centrum van Zottegem. Het restaurant is niet heel erg groot, maar ademt met zijn bakstenen muren, houten trap en imposante luchter een gezellige sfeer uit. De gastvrouw wijst ons een keurig gedekte ronde tafel aan bij het raam. Een reusachtig beeld van een chef-kok die ons aan de film Ratatouille doet denken, lacht ons gezelschap toe. De schilderijen en snuisterijen om ons heen herinneren aan een traditioneel Frans eethuis.
Ma Racine noemt zichzelf een 'bistro parisienne' en dat geeft ook de menukaart weer, waarop voornamelijk klassieke brasseriekost staat: oesters, kalfsniertjes, côte à l'os... Wij laten ons verleiden door het aantrekkelijk geprijsde meerkeuzemenu (3 gangen voor €37,50). Drie van ons gaan voor carpaccio van struisvogel en eend uit de Landes. Mijn schoonvader neemt ganda- en garnaalkroketjes als voorgerecht. Van het krijtbord kies ik een Rioja (€28). De gastvrouw opent de fles aan tafel en laat me voorproeven. De robijnrode Spanjaard geurt naar vanille en smaakt naar zwarte bessen en rijpe kersen. Uitstekend. We krijgen er meteen een glaasje heel lekkere ganzenleverpaté met frambozencrème bij. Aan de tafel naast ons wordt een bord steak tartaar geserveerd om U tegen te zeggen. Nog nooit zo'n royale portie gezien. Het wordt een copieuze maaltijd, zoveel is zeker.
De omvang van ons voorgerecht alleen al is behoorlijk indrukwekkend. Een reusachtig bord gevuld met struisvogelfilet en grote stukken parmezaan rondom. Wat op de kaart als pesto staat omschreven, is in feite een dressing met stukjes tomaat, zwarte olijven en kappertjes, afgewerkt met pijnboompitten en koriander. Daaronder ontdekken we nog gemengde sla. Ook de uitstekend bereide ganda- en garnaalkroketten zijn flink uit de kluiten gewassen en vergezeld van een imposante sla. Merkt de bediening dat we een beetje met verstomming zijn geslagen? Zou kunnen, want we krijgen van het huis een sorbet van passievrucht om de eerste gang wat te laten zakken.
Dat het hoofdgerecht op zich laat wachten, vinden we voor een keer niet erg. Bovendien worden onze glazen tijdig bijgeschonken. De hoofdschotel is zoals te verwachten weer een zeer royale portie: een hele eendenborst, deels overgoten met rode wijnsaus, deels met pepersaus, vergezeld van aardappelen, bloemkool, wortel, broccoli, warme tomaat en courgette. De eend is perfect roze gebakken en de groentjes, de aardappelen en de sauzen zijn allemaal bereid volgens de regels van de kunst, maar het is duwen om het allemaal op te krijgen. We kiezen het lichtste dessert: mascarpone met kersen, aardbeien, jeneverbessen en cassis. In de kaas blijkt hazelnoot verwerkt te zijn, wat het weer iets zwaarder maakt. Een dergelijk copieus diner zijn we niet meer gewend. Grote eters zullen hier hun hart ophalen. En dat terwijl hun portemonnee er nauwelijks lichter van wordt.

Rijke Franse keuken voor grote eters aan democratische prijzen

woord Geert Bouckaert
(7/09/2011)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Ma Racine

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Ma Racine

Vestenstraat 95
9620 Zottegem
Tel: 0473/58.03.05

www.maracine.be

toon kaart


meer Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden