Fou D'O

Belgisch-Frans

Fou D'O
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
Accommodatie terras, bar/lounge, eigen parking
Prijzen
Voorgerecht €12 tot €18
Hoofdgerecht €17 tot €28
Nagerecht €7 tot €10
American Express Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:30
di van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:30
wo van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:30
do van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:30
vr van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:30
za van 18:00 tot 22:30
zo van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:30
Gesloten op feestdagen.

Over Fou D'O

Fou d'O aan de Snepkaai is de nieuwe zaak van de uitbater van 't Latemke, dat vorige zomer de deuren sloot. Aan de luxewagens op de parking te zien is het cliënteel van de brasserie mee verhuisd. Het is een zonnige avond en het terras zit goed vol met keurig geklede heren en opgedirkte dames met veel blingbling. Gelukkig hebben we gereserveerd. Een vriendelijke juffrouw laat ons plaatsnemen aan een modern, donker tafeltje met comfortabele zwarte stoelen. We hebben een mooi uitzicht op de jachthaven. Een minpuntje is dat aan de overkant van de straat de trein regelmatig voorbij dendert.
Op de kaart vinden we voornamelijk klassiekers uit de Frans-Belgische keuken terug. Oesters, carpaccio en garnaalkroketten bij de voorgerechten, zeetong, cote a l'os en stoverij bij de hoofdgerechten. Bij de wekelijks wisselende suggesties staan een aantal gerechten met een iets meer hedendaagse touch. Mijn vriendin gaat voor kotelet van brasvar, vlees van de Nevelse slager Mortier, afkomstig van varkens gevoed met 'bras' (o.m. aardappelen en draf van Filliers,) zoals vroeger (€22). Vooraf neemt ze een cappuccino van erwt (€8,50). Ik kies voor sashimi van tonijn en zalm (€15) als voor- en zeebaars (€24) als hoofdgerecht. Van de mooi samengestelde wijnkaart met wijnen uit Frankrijk, Spanje, Italië én de Nieuwe Wereld, bovendien in alle prijsklassen, selecteer ik voor mezelf een vierde liter Italiaanse chardonnay (€8). Voor mijn vriendin bestel ik een glas rode Costières de Nîmes (€5). We beginnen met een glaasje lekkere zachte cava (€6), geserveerd met toastjes en een schoteltje geitenkaas. Ondanks de drukte vallen de wachttijden mee. Als ons aperitief net leeg is, komen de wijnen op tafel, onmiddellijk gevolgd door de voorgerechten. De wijnen zijn top. Vooral de rode, die volgens de kaart een 90/100 kreeg van Robert Parker, is geweldig. Mijn sashimi is mooi gepresenteerd met gekonfijte gember, gekonfijt zeewier, rammenas en de gebruikelijke sojasaus met wasabi. De vis zelf is kraakvers. Een royale portie ook. Dat geldt ook voor de cappuccino van erwt: crème van erwt met daarboven op een schuim van spek en stukjes pata negra in een groot wijnglas. Lekker, maar heel zwaar en misschien eerder iets voor grote eters. Mijn vriendin vreest dat ze haar brasvar niet meer zal op krijgen. Het vlees is nochtans heerlijk. Jammer dat het aan de ene kant iets te veel is uitgebakken. De saus brengt soelaas. De combinatie van beetgare asperges en spinazie is heel lekker, net als de gratin dauphinois. Mijn stukje zeebaars lijdt aan hetzelfde euvel als het varken: net iets te ver. De kreeftensaus erbij vind ik te zwaar, maar die wordt gelukkig in een kommetje apart geserveerd. De worteltjes, crème van bloemkool en aardappelpuree zijn prima. Al bij al aten we voor €94,50 zeker niet slecht. En dat op een prachtige locatie.

'De betere brasseriekeuken op een terras met uitzicht op de jachthaven'

woord Geert Bouckaert
(1/07/2011)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Fou D'O

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  4/5

 
  4/5

Captain Critic - 31/08/17 16:32

Het terras heeft een prachtig zicht op de met plezierbootjes bezaaide Leie. Een veel betere plek voor een zomers diner zal je in Gent niet snel vinden. De sashimi van zalm, tonijn en zwaardvis met wakamé, gember en rammenas als voorgerecht is geslaagd: de portie vis is overvloedig en kraakvers. De vol-au-vent met gebakken kalfszwzeriken is heerlijk: lekkere stukken zachte kip en zwezerik, paddestoelen, lente-ui en een bladerdeeggebakje dat voor de gelegenheid een soort langwerpige vorm heeft meegekregen i.p.v. de klassieke torenvorm. Voor een uitgebreide recensie zie http://www.captaincritic.be/2017/08/fou-do.html

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Fou D'O

buurt: Sint-Pietersstation
Snepkaai 40
9000 Gent
Tel: 09/222.46.00

www.foudo.be

toon kaart


meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden