Pacha Mama

Wereldkeuken

Pacha Mama
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenWereldkeuken
SpecialiteitVegetarisch
Accommodatie terras
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Openingsuren
ma van 11:30 tot 14:00
di van 11:30 tot 14:00
wo van 11:30 tot 14:00
do van 11:30 tot 14:00
vr van 11:30 tot 14:00
za gesloten
zo gesloten

Over Pacha Mama

Een van de eerste vegetarische restaurants van Gent moet De Paddestoel geweest zijn in de Guinardstraat. De zaak opende de deuren in de jaren zeventig, nog voor The Smiths Meat is murder op de wereld loslieten en vegetarisch eten lang nog niet zo ingeburgerd was als vandaag. Zo'n tien jaar geleden werd het restaurant overgenomen door een bende jonge wolven, die het de nieuwe naam Pacha Mama meegaven, wat zoveel betekent als Moeder Aarde in de taal van de Peruviaanse indianen. Door zijn ligging vlak bij de Blandijn en de Rozier en zijn zachte prijzen werd het al snel een populair lunchadresje bij studenten. Aan het interieur werd aanvankelijk niet getornd, zodat Pacha Mama een ietwat verwaarloosde indruk gaf, maar dat is ondertussen verholpen. Na een grondige renovatie oogt het restaurant heel fris. Teaken tafels en strakke zwarte stoelen zorgen voor een hedendaagse touch. Een plankenvloer in het voorste deel van de eetzaal brengt wat warmte in de zaak. Ik begeef me naar de toog achteraan, waar je je bestelling plaatst. Een kaart is er niet, wel elke dag een dagschotel, verkrijgbaar in gewone (€10) en grote portie (€11). Een slaatje krijg je er gratis bij. Ik kies voor de gewone portie en bestel ook nog soep (€2,50) vooraf en een glas rode biowijn (€3,50). Voor het dessert pas ik. Ik reken af, zoals dat hier de gewoonte is, neem vork, mes en lepel en verover een plaatsje op het terras achteraan. Veel studenten zijn er niet te zien. Maar die horen dan ook over de cursussen gebogen te zitten deze tijd van het jaar. Het publiek bestaat uit een bonte mengeling van oud en jong, hip en alternatief. Na enkele ogenblikken brengt een vriendelijke jongeman me mijn glas wijn en mijn slaatje.De biowijn is aangenaam zacht. Het slaatje, dat bestaat uit komkommer, sojascheuten, lente-ui, preischeuten, venkel, overgoten met een zurige vinaigrette, lekker fris. Na deze leuke starter komt er groene soep op tafel. Een royale portie, geserveerd in een grote, ouderwetse kom en stevig afgekruid. Heel lekker. De chef himself dient de hoofdschotel op, alweer een ruim gevuld bord, en dit is de gewone portie. Het gerecht is een bonte mengeling van producten: tofu met champignons en tomatensaus en couscous, pasta met een lichte kaassaus en aspergepunten, aardappelen met venkel uit de oven en warmoes. Vreemde combinaties vanuit klassiek culinair oogpunt, maar vanuit vegetarisch oogpunt zeer normaal. Bovendien is alles prima bereid. De chef informeert of het mij gesmaakt heeft en ik kan dit alleen maar beamen. Ik heb genoten van een lekkere en voedzame maaltijd aan een democratische prijs. Ecologisch verantwoord bovendien! Ik sluit af met een lekker straffe mokka (€1,80).

'Royale en lekkere vegetarische dagschotel voor een scherpe prijs'

woord Geert Bouckaert
(8/06/2011)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Pacha Mama

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Pacha Mama

buurt: Overpoort - Sint-Pietersplein
Jan-Baptist Guinardstraat 9
9000 Gent
Tel: 09/330.33.35

toon kaart


meer Wereldkeuken

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden