The Baron's

Belgisch

The Baron's
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBelgisch
SpecialiteitVleesgerechten
Accommodatie rookruimte aanwezig, kindvriendelijk
Mogelijkheden af te halen, vegetarische maaltijd
Prijzen
Budget €11 € voor dagschotel
Voorgerecht € tot €
Hoofdgerecht €7 tot €21,50
Nagerecht €3,5 tot €6
Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 11:30 tot 14:00
di van 11:30 tot 14:00
wo van 11:30 tot 14:00
do van 11:30 tot 14:00
vr van 11:30 tot 14:00
za gesloten
zo gesloten

Over The Baron's

Een glimlach kan wonderen doen

Restaurant The Baron's> op de Koningin Elisabethlaan heeft het de afgelopen maanden niet onder de markt gehad met de drastische wegenwerken net voor de deur. Maar zie, als we er op de middag binnenstappen voor een werklunch, is de zaak toch al voor ruim driekwart gevuld. Het merendeel van de bezoekers zijn collega's, wat zakenmensen en enkele duidelijke habitués.
We krijgen een zuinig knikje van de uitbaatster als we in de lange, smalle zaak een tafeltje kiezen voor twee. De hoge lederen stoelen zitten uitstekend, over de kwaliteit van de fruitschilderijen aan de auberginekleurige en lichtgroene muren zijn we minder enthousiast, maar bon. We concentreren ons op de kaart.
The Baron's is enkel open voor de lunch en in de kaart reflecteert die keuze zich in de klassieke snacks, pasta's en salades, geen voorgerechten en aangepaste dagmenu's die ook kunnen afgehaald worden. Mijn tafelgenote gaat voor een dagmenu (14€) terwijl ik het stoofpotje van scampi en sint-jacobsvruchten (19,95€) kies. De bestelling wordt efficiënt maar emotieloos opgenomen.
We praten wat bij over onze professionele bezigheden en ondertussen draven de uitbaatster en haar echtgenoot door de zaal om iedereen te bedienen. Aangezien we beiden nog flink wat moeten rondrijden met de wagen houden we het bij bruis en plat water (1,80€).
Vrij snel komt een grote soepkom op tafel met een diep bord. De soep moet mijn collega zelf opscheppen. De bediening is snel, maar weinig hartelijk, althans naar ons toe. Vaste klanten krijgen echter wel een glimlach en een vriendelijk woord. Het stoort me wat, een glimlach kost nu eenmaal niets. Maar de soep is vers gemaakt en smakelijk, hoewel ze wat meer kruiding had mogen krijgen.
Eens de soep op is, blijft de kom staan tot de hoofdgerechten komen, een kwartiertje later. Opnieuw wordt er gereserveerd geserveerd. De steak is perfect saignant gebakken, krachtig gekruid en komt met een vers slaatje op tafel, iets waar ik nogal gevoelig voor ben. De frietjes, die we delen uit een grote kom, zijn lekker krokant zoals we die beiden kennen van bij moeder. De kom zal tot de laatste kruimel leeg zijn na de lunch. Mijn stoofpotje is op zich lekker, maar ik tel maar zes scampi's en twee gehalveerde Sint-Jacobsschelpen. De diertjes zwemmen wel in een zeer lekker getomateerd roomsausje waar ik met veel plezier de frietjes in dop. Maar voor een hoofdgerecht is deze portie te klein, dus ik bestel nog een appelstrudel met ijs en slagroom (5,50€) en een cappucino (2€) terwijl mijn collega voor een klassieke dame blanche (5,50€) gaat.
Het appelgebakje bekoort maar matig, is gloeiendheet en zompig. De dame blanche is overgoten met koude chocoladesaus uit een flesje en het vanille- en chocolade-ijs zit vol ijskristallen.
We betalen 50,55 €. Dat is niet veel voor twee, maar ik had met plezier wat meer betaald indien er wat meer aandacht aan de ingrediënten was besteed en we één glimlach hadden gekregen.

Doordeweeks lunchrestaurant, zonder franjes

woord Thierry Van der Maelen
(16/03/2011)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over The Baron's

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over The Baron's

buurt: Sint-Pietersstation
Koningin Elisabethlaan 22
9000 Gent
Tel: 09/221.97.63

www.thebarons.be

toon kaart


meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden