Jilles

Belgisch

Jilles
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBelgisch
SpecialiteitBistrokeuken
Accommodatie ontbijt, kindvriendelijk
Mogelijkheden af te halen, vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €3,5 tot €14
Hoofdgerecht €2,80 tot €18,50
Nagerecht €1,5 tot €9
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 11:30 tot 22:00
wo van 11:30 tot 22:00
do van 11:30 tot 22:00
vr van 11:30 tot 22:00
za van 17:30 tot 22:00
zo gesloten
Keuken (bestellen) van 12u tot tot 14u en van 18u tot 20u.

Over Jilles

Leuk lekker lunchen

Jilles bevindt zich op de hoek van de Tentoonstellingslaan, waar vroeger een typisch volkscafé in stak. De transformatie van de lange zaal is op zijn minst indrukwekkend te noemen. Bij binnenkomen worden we vriendelijk begroet door de mevrouw achter de toonbank met de broodjes. Maar aangezien we hier voor een iets stevigere lunch komen, stappen we gezwind voorbij de rij wachtenden voor de broodjes en lopen naar achter in de zaak. Daar staan een tiental kleine zware tafeltjes en één grote eettafel met blankhouten zitbanken en zwarte stoeltjes. Het oogt allemaal erg smaakvol, terwijl uit de boxen zachtjes Nina Simone klinkt. De ochtend was vrij stressvol maar de sfeer kalmeert ons direct.
Een vriendelijke serveerster geeft ons een drank- en een eetkaart. We zien dat je in Jilles uitgebreid kunt ontbijten vanaf halfnegen en naast een rist broodjes ook pasta's, wokgerechten, quiches, salades en enkele burgers kan bestellen.
Jilles ligt pal in de studentenbuurt en de zaak is half gevuld met studenten, maar vanaf de middag loopt het gezellig vol met 'werkmensen', om het zo maar te zeggen. Ik bestel een burger Jilles (13€) en tegenover komt de pasta Jilles (17€), waarbij de keuze wordt gegeven in penne, tagliatelle of spaghetti. Mijn tafelgenote kiest voor penne.
Jilles zit over de middag tjokvol. Verschillende tafeltjes zijn gereserveerd en er staan mensen aan de bar te wachten tot er een plek vrijkomt. Jilles vult hier duidelijk een gat in de markt.
Bizar genoeg komt de barman, een wat oudere man met snor en krullen, mij eerst een glas cola brengen om dan terug te gaan naar de bar en daar het al klaarstaand flesje Spa blauw en een glas aan mijn tafelgenote te schenken. Echt efficiënt lijkt het niet, vooral omdat het ritueel zich aan elke tafel herhaalt en het dus wachten is op de bestelde drankjes.
Na een half uur, en dat is toch vrij lang voor een bord pasta en een hamburger, komen de gerechten op tafel. Het diepe bord al dente penne is royaal gevuld met stukjes courgettes, een pittig tomatensausje, zongedroogde tomaatjes en schoongemaakte, gegrilde scampi's. Erg lekker
Ook de burger Jilles, een kruidige rundhamburger met gebakken uiringen, mosterddressing en tomaat is pittig aangenaam. Het ovenbroodje is krokant, zonder te verkruimelen bij de eerste beet en licht in de mosterdressing gedrenkt. Ik ben vooral aangenaam verrast door het verse slaatje naast de burger, met verse rode biet, sla, radicchio en een zachte dressing. Het is weinig zaken zoals dit gegeven. Enige nadeel is dat het een nogal kleine portie is vergeleken met het bord pasta.
We praten over onze lege borden verder. We hebben zelfs een lang gesprek over onze lege borden die maar niet afgeruimd worden. Dat gebeurt pas als we om nog twee cappuccino's (2,5€) vragen. De cappuccino, van ons favoriet koffiemerk Or, is perfect met melkschuim en vormt een waardige afsluiter van een lunch die ons 39 euro kostte. Jilles is uiterst sympathiek, maar heeft nog wat routine nodig.

Betaalbaar, aangenaam eethuis

woord Thierry Van der Maelen
(23/02/2011)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Jilles

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 3
 
  3/5

 
  2/5

Katrin - 23/08/16 16:58

Matig en duur. Groot m'as-ti-vu-gehalte denken we...

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  4/5

Stefanie - 2/09/15 12:42

Toch wel mijn favoriete burgerresto!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  4/5

Captain Critic - 2/05/15 15:38

Hoe probeert Jilles zich te onderscheiden van de burger-concurrenten? Met een goeie gourmet-burger uiteraard, maar ook door een mooie bierkaart waarbij bepaalde burgers specifiek gelinkt worden aan -volgens Jilles- passende bieren zoals Malheur en Sint Bernardus Abt. De klassieke burger "Jilles" is goed gebakken en nog lekker sappig in een smakelijk bagnat-broodje met lekkere tartaarsaus. Minpunten: de akoestiek kan beter en de prijzen zijn ietwat aan de hoge kant. Voor een uitgebreide recensie zie http://gentfood.blogspot.be/2015/05/jilles.html

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Jilles

buurt: Kinepolis/Muinkkaai
Tentoonstellingslaan 165
9000 Gent
Tel: 09/330.36.23

www.jilles.be

meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden