M-EAT

Belgisch-Frans

M-EAT
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
SpecialiteitVleesgerechten
Accommodatie terras
Prijzen
Voorgerecht €9,80 tot €17,5
Hoofdgerecht €17 tot €29,90
Nagerecht €6,90 tot €8,80
American Express Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 22:00
wo van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 22:00
do van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 22:00
vr van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 22:00
za van 18:30 tot 22:00
zo van 12:00 tot 14:00

Over M-EAT

Van topgastronomie kun je nauwelijks leven, hoor je wel eens. Tot die constatering moet ook Kenneth Goossens gekomen zijn. Enkele maanden geleden spitste deze chef, die in zijn huiskamerrestaurant meer dan 10 jaar culinaire hoogstandjes serveerde, zich toe op datgene wat de doorsnee Vlaming belangrijk vindt: een goed stuk vlees. Sindsdien heet zijn restaurant M-EAT. Het nieuwe concept slaat aan, want op een zaterdagavond zit de zaak bomvol. Gelukkig hebben we gereserveerd. De gastvrouw begroet ons met een stralende glimlach en laat ons plaatsnemen aan een modern tafeltje met comfortabele stoelen. We starten met een aperitif maison, een bijzonder lekkere Rosé Spumante van pinot grigio (€5,5) geserveerd met wat Gentse kop met graantjesmosterd. Een blik op de kaart leert ons dat Goossens radicaal voor de brasseriekeuken heeft gekozen, maar zich niettemin van de doorsnee brasserie onderscheidt. Hier komt niet zomaar steak op tafel, maar Limousinrund, Australian Grainfed en zelfs Japanse Wagyubeef. En dat aan redelijke prijzen. Verder vallen ons enkele gerechten uit grootmoeders tijd op, zoals toast met mergpijp, varkenswangetjes en kalfshersenen. Het duurt even voor we de aandacht van de gastvrouw of een van de obers kunnen trekken. De zaal komt eigenlijk een man te kort. We bestellen uiteindelijk côte de boeuf van Aberdeen Angus met mergpijp (€50 voor 2 personen) en gebakken paddenstoelen on the side (€2). Mijn vriendin neemt vooraf varkensbuik, gelakt met honing en gember, gegaard op lage temperatuur (€ 12,30) . Ik kies voor de oesters 'assiette découverte': twee Zeeuwse holle, twee Zeeuwse platte en twee Gillardeau's (€16,50) met een glas Amerikaanse sauvignon blanc uit de staat Washington (€4,20). Om het hoofdgerecht te begeleiden bestel ik een halve liter Vin de Pays d'Oc van malbec en merlot (€14,90). De wijnen, die met een machine rechtstreeks van de fles wordt getapt, zodat er geen zuurstof aankan, komen snel en zijn allebei voortreffelijk. Onze voorgerechten laten een dik half uur op zich wachten. Gelukkig staat er brood en boter op tafel, maar daar durven we niet al te veel van eten, anders is onze honger gestild. Het buikspek is alvast een mooie portie: vier sappige stukken, geserveerd met een soort espuma van citroen en groene kruiden met een chocolade-achtige smaak. Super. Ook de drie soorten oesters zijn top. Ons hoofdgerecht, dat iets sneller komt, is een reusachtig stuk vlees, in fijne sneetjes gesneden en geserveerd met been en al op een chauffe-plat. Een sneetje ligt al op ons bord, met enkele gebakken paddenstoelen. De rest wordt apart opgediend, net als de goudgele knapperige frietjes en de frisse groene sla. Ook de mergpijp wordt apart geserveerd. We bestellen nog een potje mayonaise (€1) en dan is het smullen! Het vlees is perfect saignant, maar het is duwen om alles op te krijgen. De volgende keer slaan we het voorgerecht over. M-EAT is het nieuwe walhalla voor de carnivoor!

Het beste vlees, geserveerd met de glimlach, aan correcte prijzen.

woord Geert Bouckaert
(23/02/2011)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over M-EAT

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  5/5

 
  5/5

Dieter - 8/09/15 13:26

Kaart bestaat uit klassiekers bereid met uitstekende ingrediënten. Perfect bereid en bakwijze zoals gevraagd! Uitgelezen aanbod wijnen. Zeer aimabele en spontane bediening. Was een heel fijne ervaring! We missen Restaurant Goossens helemaal niet :-)

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over M-EAT

Kortrijksesteenweg 198
9830 Sint-Martens-Latem
Tel: 09/281.11.00

www.m-eat.be

toon kaart


meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden