Café René

Belgisch-Frans, Internationaal

Café René
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans, Internationaal
Accommodatie terras, bar/lounge
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €8,5 tot €9
Hoofdgerecht €10 tot €17
Nagerecht €4 tot €7
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 10:00 tot 23:00
wo van 10:00 tot 23:00
do van 10:00 tot 23:00
vr van 10:00 tot 23:00
za van 10:00 tot 23:00
zo van 9:00 tot 15:00

Over Café René

Op weg naar Café René kan ik het niet helpen om aan Allo Allo te denken, de sitcom waarin de Franse caféhouder en verzetsheld René Artois het schilderij van The Fallen Madonna with the Big Boobies probeert in handen te krijgen en tussendoor, niet echt overtuigend, zijn diensters van zijn lijf probeert te slaan, die hem, van zodra de kust veilig is, smachtend in de ogen kijken en in Engels met een dik Frans accent smeken: 'Oh, René! Take me in your arms'. Wat René steevast doet. Maar nog voor hij de dienster een kus op de lippen kan drukken, valt zijn echtgenote binnen. Wat René elke keer opnieuw de woorden 'You stupid woman!' ontlokt. Of de uitbaters van het eetcafé op de hoek van de Gebroeders Vandeveldestraat en de Ajuinlei zich bij de naamgeving van hun etablissement door Allo Allo lieten inspireren, weet ik niet. Ook als dat niet het geval is, Café René is een dijk van een naam.
Wij trekken er naartoe op een zaterdagavond en het zit er stampvol. Hoewel we gereserveerd hebben, meldt een vriendelijke jongeman ons dat er geen enkele tafel vrij is. Hij legt uit dat het uitzonderlijk druk is en dat we binnen vijf minuten plaats kunnen nemen. Twee meisjes zijn aan hun koffie bezig en staan op het punt om af te rekenen. De man stelt voor dat we in afwachting een aperitief nemen aan de bar. We morren niet en bestellen een cava (€4,5) en een bordje gandaham (€4) om de eerste honger te stillen. Na enkele minuten kunnen we daadwerkelijk aan tafel. Een stevige houten tafel met gemakkelijke stoelen. De inrichting van Café René is minimaal, maar comfortabel.
We bestuderen de kaart. Daarop staan een klein en uitgebreid ontbijt, broodjes, tapas en voor- en hoofdgerechten uit de bistrokeuken, zoals stoverij, tomaat garnaal en steak. Ik kies voor gegrilde tonijnsteak met wasabimayonaise (€17) en een glas rosé (€3). De fallen madonna with the not so big boobies aan de overkant van de tafel gaat voor vol au vent (€14,50) met een glas rode wijn (€3). Ondanks het feit dat het er hectisch aan toegaat, blijft het nochtans jeugdige team efficiënt werken. Het duurt uiteindelijk drie kwartier voor ons eten op tafel komt, maar het wordt geserveerd met de glimlach én excuses voor het lange wachten. Bovendien zijn onze gerechten uitstekend bereid. De kraakverse tonijnsteak is keurig dichtgeschroeid en mooi rosé van binnen. De vol au vent, zonder vidé maar mét balletjes is fluwelig van textuur en goed van smaak, al mocht hij iets warmer zijn. Beide gerechten zijn vergezeld van frisse sla, tomaat en komkommer met vinaigrette en in het midden van de tafel verschijnt een zak knapperige, verse frietjes met een potje mayonaise. We genieten van een eenvoudige, maar lekkere maaltijd aan een correcte prijs.Bij de espresso (€1,90) smeekt de fallen madonna with the not so big boobies mij 'take me in your arms'. Dat doe ik dan ook en er komt geen stupid woman de pret bederven. Leve Café René!

Prima bereide bistrokeuken aan correcte prijzen

woord Geert Bouckaert
(23/02/2011)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Café René

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 4
 
  3/5

 
  3/5

Nadine - 16/03/18 16:20

Vriendelijk en degelijk maar erg luidruchtig. We zullen er terug gaan.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  2/5

Club 65 - 16/12/16 13:17

Wij zijn het niet eens met de goede besprekingen. Middelmatig en duur voor wat je krijgt.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Nika - 24/07/16 9:44

Zowel tapas als voorgerecht als hoofdgerecht, dessert en dranken is het er lekker, verfijnd en vers! De hamburgers moet je geproefd hebben, en als je je vingers (lees handen) niet hebt moeten aflikken, dan was het geen hamburger van bij cafe rene! Snelle vlotte vriendelijke bediening en correcte prijs. Bestel ook eens een home made ice tea, die is lekker verfrissend. Het is er ideaal om te lunchen of dineren, en savonds best reserveren als je met meer dan 2 bent. Het is er gewoon TOP!!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  4/5

Stefanie - 2/09/15 11:23

Lekker eten, vriendelijke bediening en gezellig interieur.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Café René

buurt: Kouter
Gebroeders Vandeveldestraat 2-4
9000 Gent
Tel: 09/223.27.00

cafe-rene.tumblr.com

toon kaart


meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden