La Vita è Bella

Italiaans

La Vita è Bella
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenItaliaans
SpecialiteitPizza
Mogelijkheden af te halen, vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €6 tot €14
Hoofdgerecht €8 tot €23
Nagerecht €5 tot €6,5
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:00
di van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:00
wo gesloten
do van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:00
vr van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:00
za van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:00
zo van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:00

Over La Vita è Bella

Italiaans in al zijn eenvoud

Slechts één keer in mijn leven kon men mij in de cinema met vochtige ogen betrappen en het was tijdens de prachtige film La Vita e Bella van Roberto Benigni. Dus toen een Italiaans restaurant met dezelfde naam opende langs de Brusselsesteenweg, wist ik meteen waarheen. Op een vrijdagavond stap ik er met een oude kameraad uit Ledeberg binnen. Gelukkig reserveerde ik, want de zaak zit tjokvol. Een goed teken.We krijgen een tafeltje in de hoek, het interieur is klassiek met wat schilderijtjes, lichtbruine bakstenen en een gloeiend hete haard midden in een pilaar van de zaal. 'Familiaal gezellig', zeg maar. De kaart is voorspelbaar met een lijst pizza's en pasta's, maar gelukkig ook vis- en vleesgerechten. Het personeel draaft om alle klanten te bedienen, waardoor het even duurt vooraleer we mogen bestellen. In zijn beste Frans-Italiaans excuseert de kelner zich terwijl hij onze bestelling opneemt. Terwijl we wachten brengt hij een bordje met wat versneden tomaat, look, olie en stukjes scampi, gecombineerd met een stukje toast en zachte paté. Lekker, zonder super te zijn. Ook de fles rode huiswijn Castel del Monte (€20) wordt alvast uitgeschonken. Het is een eenvoudige, wat kruidige wijn, met een complexloze, fruitige afdronk. Als huiswijn is het zeker een goede keuze. Op een groot rechthoekig bord komt mijn antipasto Misto (€14) op tafel en aan de overkant de mozzarella e pommodore (€9,50). De royale mengelmoes aan ham, parmaham, salami en een stukje groentelasagne smaakt uitstekend. Hetzelfde geldt voor het voorgerecht aan de overkant: stevige, verzorgde kost zonder poespas. Ook al geven de reepjes witloof een Vlaams tintje aan de verder zacht gekruide en geoliede mozzarella e pommodore.Terwijl we wachten op de hoofdgerechten zien we hoe het personeel niet snel genoeg een lege tafel kan afruimen vooraleer er nieuwe klanten komen. Tussendoor komen de hoofdgerechten op tafel. Voor mij is dat de ravioli della casa (€13,50), opnieuw een royale portie. De zelfgemaakte ravioli kregen als vulling een mengeling van ricotta en spinazie, overgoten met een stevig kaassausje. De al dente pasta is misschien in iets te zout water gekookt, maar het doet gelukkig geen afbraak aan het vrij potente gerecht. De saltimbocca, kalfsvlees gewikkeld in ham, is prettig gekruid en zacht roze gebakken. Hij gaat uitstekend samen met de al dente pasta en de met salie gekruide tomatensaus. En ook hier is de portie zeer royaal.De broeksriem spant en we moeten passen voor de dessertkaart, hoe verleidelijk de tartufo er ook uitziet.Ik snap waarom La Vita è Bella zo populair is in Ledeberg. Het is zeker niet de meest verfijnde Italiaan van Gent, maar wat je krijgt is vers, smakelijk, royaal in portie en zonder veel poespas klaargemaakt. En in zijn soort kan de zaak kampen met de beste. We betalen €73,30 en La Vita è Bella staat vanaf nu met stip in mijn top 5-lijstje van 'goede Italianen in Gent'.

'Stevige, verzorgde Italiaanse gerechten zonder poespas'

woord Thierry Van der Maelen
(12/01/2011)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over La Vita è Bella

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 8
 
  3/5

 
  1/5

Verlynde - 13/03/18 12:43

Lieve mensen, mijn man en ik komen al jaren regelmatig bij jullie eten en we zijn steeds tevreden. Gisteren was ik er met drie vriendinnen en ik vind het spijtig om te zeggen maar enkel één van ons heeft lekker gegeten, de rest viel flink tegen.Persoonlijk, van mijn aperitief t/m mijn dessert was ik teleurgesteld.Blijkbaar is er op maandag een andere kok, zo is mij meegedeeld, wel, jullie zullen een tandje moeten bijsteken op maandag. Was dit mijn eerste bezoek, ik kwam nooit meer terug. Gelukkig weet ik beter!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  1/5

Veerle Van den Hende - 15/05/17 22:02

Steeds zeer tevreden geweest van dit restaurant, maar vandaag rampzalig. Rode wijn werd ons geserveerd als donkere rosé van het huis. Toen we er niet van dronken, verscheen opeens een karaf met een blekere wijn, vermoedelijk de rode wijn met water erbij. Escalope Milanese ging vergezeld van een hoop groen en een kwart van een kerstomaatje, hoe heeft de kok dat in 4 gekregen? Rucola en veldsla met olijfolie is een vettige onsmakelijke boel. Nooit meer, we zullen iets anders zoeken om van een goed leven te genieten. NB dit commentaar heb ik ook ter plaatse gegeven, dus niet achter de rug.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  4/5

Jacquelie Gysels - 29/04/17 9:08

Heel lekker gegeten, heel vriendelijk en vlotte bediening. Wat ik spijtig vind, dat is de dame die aan het onthaal zit, kauwgom zit te eten met stevige muilentrekken, niet aangenaam wanneer je dat ziet, toont in mijn ogen weinig respect en het was precies alsof zij zich verveelde, daar misschien iets aan doen. Anders was het heel lekker en veel, jullie zien ons nog wel terug

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Frans - 21/03/17 13:08

Gisteren bij la vita e bella met mijn vrouw ,eerste aperitiv,antipasto speciale,en ons hoofdgerechten tagliatelle zucchini e scampi en pizza zeevruchten,molto buonissimo, alles verse gemaakt!!!!! Vriendelijk personnel

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  4/5

lobbens - 10/02/16 13:37

lekker gegeten, gezellig kader

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Eric Meersman - 1/02/16 18:28

Genoten van de lekker aperitief, de amuse gueule van het huis was eveneens een aangename verassing . Het voorgerecht zeer lekker, de Gambas in de champagne de kers op de taart. Want plaats voor een dessert was er niet meer. Doch heb super lekkere dingen zien passeren . Zeker een van de betere Italianen in Gent .

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Vermeulen-Delanglez - 1/01/16 18:55

Dit italiaans restaurant is een aanrader,zowel voor het eten als joviale vriendelijkheid, wij kunnen dit zeker beamen na onze verschillende bezoekjes,zoals de naam zegt LA VITA è BELLA .

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  3/5

Patrick Olx - 22/03/15 1:56

Mijn ervaring van er al 4 keer te komen eten is, dat wat je opgediend krijgt een dikke 3 verdiend krijgt, terwijl de bestelling (inclusief de wachttijd) een 2,5 verdient. Sta me tevens toe te zeggen dat de hoeveelheid aan groenten in de gerechten eveneens een score van 2,5 verdient. Voor sfeer krijgen ze zeker een 3,5 op 5!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over La Vita è Bella

Brusselsesteenweg 414
9050 Ledeberg
Tel: 0473/27.38.21

meer Italiaans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden