't Huis van Lede

Frans

't Huis van Lede
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenFrans
SpecialiteitGastronomisch
Accommodatie airco, terras, eigen parking
Prijzen
Voorgerecht €21 tot €33
Hoofdgerecht €29 tot €65
Nagerecht €8 tot €15
American Express Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:30
wo van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:30
do van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:30
vr van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:30
za van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:30
zo gesloten

Over 't Huis van Lede

Drie jaar geleden werden de uitbaters van 't Huis van Lede enigszins tot hun eigen verbazing beloond met een Michelinster, die dit jaar alweer bevestigd werd. Sindsdien zijn de prijzen aanzienlijk gestegen, maar voor topgastronomie wil een mens al eens wat meer neertellen, dus trekken we met een goed gevulde beurs naar Wannegem-Lede. De ontvangst is lauw. De bediening neemt routineus onze jassen aan, parkeert ons aan een tafeltje en stelt het aperitief voor: champagne of cava. We kiezen de Spaanse schuimwijn, best lekker, maar niet om van achterover te vallen. De prijs wel, zo zal blijken als de rekening komt: €11 per glas. Als amuse krijgen we een kommetje soep van butternutpompoen met gerookte paling: een prima starter, maar een beetje karig voor een sterrenzaak. De prijzen à la carte zijn niet van de poes en we nemen onze toevlucht tot het menu (€75 voor 4 gangen). Dan doorploeg ik de wijnkaart. Ik bestel een halfje wit uit Pessac-Léognan (Graves)(€18) en een halfje Cotto Tinto, een rode uit de Douro (€23). Een vriendelijke dienster opent de witte wijn aan tafel, laat me voorproeven en plaatst de fles op een tafeltje, meters van ons vandaan. Een gangbare praktijk. De sauvignon blanc van wijnmaker André Lurton, de koning van de Graves, is verrassend kwiek voor zijn jonge leeftijd en verrukkelijk van smaak. Ook ons eerste voorgerecht stemt ons gelukkig: een carpaccio van tonijn met avocado, granny smith en kokkels, afgewerkt met sojasaus én een tartaar van tonijn en scheermes met koriander en een sorbet van wasabi. Fris en verrassend. Het tweede voorgerecht, buikspek met maïs, witte kool met een vinaigrette van pompelmoes en clementines, twee coquilles met een langoustine erboven op en madeirasaus, laat zeer lang op zich wachten. Het koppel naast ons, dat ook het menu heeft genomen, maar veel later is binnengekomen, wordt gelijktijdig bediend. We krijgen de indruk dat we op hen hebben zitten wachten. We zijn ook minder onder de indruk van dit gerecht: alles is vers en uitstekend bereid, maar het wauw-gevoel van het eerste voorgerecht is er niet meer. De rode wijn, die weer keurig aan tafel wordt geopend, blaast ons ook niet van onze sokken, maar voor die prijs kan je dat ook niet verwachten in dit soort restaurant. Het hoofdgerecht komt gelukkig iets sneller op tafel. De varkenswangen met gebakken ganzenlever en bloedworst op een bedje van groene kool zijn een leuke combinatie, maar de varkenswang is iets te gezouten naar onze zin, al doorbreken de begeleidende schorseneren, zoete aardappel en zilverui het zoute wat. Het dessert, een brownie met chocolademousse, ijs van witte chocolade met vanille-olie en enkele schijfjes truffel, vinden we een schot in de roos. Uiteindelijk blijven de eerste en de laatste gang van het menu ons het meest bij. We passen voor koffie en rekenen af. We betalen €213. Niet overdreven voor een restaurant met een Michelinster, maar toch hadden we iets meer verwacht voor dat geld.

'Verfijnde, creatieve hedendaagse gastronomie, maar de prijs-kwaliteitverhouding kan beter'

woord Geert Bouckaert
(8/12/2010)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over 't Huis van Lede

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  5/5

 
  5/5

Davy - 9/07/16 14:33

't Huis van Lede is en blijft TOP! Wat een keuken! Weinig zaken kunnen nog dergelijke klassiekers met zoveel liefde bereiden! Ook alle lof over de bediening! Wij zijn fan!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over 't Huis van Lede

Lededorp 7
9772 Wannegem-Lede
Tel: 09/383.50.96

www.thuisvanlede.be

toon kaart


meer Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden