Au Bain

Belgisch, Internationaal

Au Bain
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBelgisch, Internationaal
Accommodatie terras, bar/lounge
Prijzen
Voorgerecht € tot €
Hoofdgerecht €8 tot €14,50
Nagerecht €5 tot €
Bancontact Visa
Openingsuren
ma gesloten
di van 11:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 23:00
wo van 11:00 tot 23:00
do van 11:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 23:00
vr van 11:00 tot 15:00
za gesloten
zo gesloten
Vrijdag- en zaterdagavond af te huren voor privéfeestjes.

Over Au Bain

Verrassend goede kwaliteit

De intentie was er al lang, maar onlangs is het er eindelijk van gekomen. Voor het eerst in jaren ben ik nog eens gaan zwemmen. Op instigatie van een oude vriend en wel in het mooiste badhuis van de stad: de Van Eyck. Na de sport besluiten we om in de cafetaria een broodje te eten. Een krijtbord met suggesties van de dag, strategisch opgesteld bij de ingang, leert ons dat je hier ook uitgebreider kan eten. Dat je Au Bain kunt afhuren voor fuiven wisten we al, maar dat het ook een heuse bistro is, is nieuw voor ons. De loungy muziek die ons bij het binnengaan tegemoet komt waaien, brengt ons meteen in een andere stemming. Je hebt niet het gevoel dat je een cafetaria binnenstapt. Ook de aankleding van Au Bain is een stuk smaakvoller dan die van de doorsnee kantine. Terwijl we plaats nemen aan een tafeltje aan de kant van het zwembad, waar schoolkinderen voorzichtig een plonsje wagen, begroet de gastvrouw ons met een stralende glimlach. Het is een doordeweekse middag en de zaak zit aardig vol. En niet alleen met zwemmers. Wellicht een goed teken. Op de mooi vormgegeven kaart vinden we naast broodjes snacks, salades, enkele pasta's en wokgerechten ook klassiekers uit de Vlaamse keuken, waaronder vol-au-vent en balletjes in tomatensaus. Ik kies uiteindelijk voor de gegrilde steak met verse tartaar (€12) van het suggestiebord en een glas rode wijn (€3,50). Mijn makker bestelt een cola light(€1,80) en Gentse stoverij(€12).'Met sla of met appelmoes,' vraagt de uiterst vriendelijke gastvrouw alweer met een kamerbrede glimlach. Mijn compagnon gaat voor de iets gangbaardere sla, maar het siert de chef dat hij ook de oertraditionele combinatie stoofvlees-appelmoes aanbiedt. Onze drank komt onmiddellijk op tafel, vergezeld van een schaaltje zoutjes. De wijn wordt geschonken in een stijlvol glas met een hoge kelk op een lange steel en is van verbazend goede kwaliteit. Na een slok brengt de gastvrouw ons bestek, verpakt in een guitig papieren zakje. Ondanks de drukte verschijnen na een korte wachttijd onze hoofdgerechten. Mijn metgezel krijgt een mooi, groot bord met daarop een kommetje stoverij en een kommetje sla, tomaat en komkommer met een frisse vinaigrette. Ik krijg dezelfde sla, een kommetje tartaar en een bord met een flink uit de kluiten gewassen steak. In het midden van de tafel zet de gastvrouw een kom goudgele frietjes en een potje mayonaise. Al bij de eerste hap wordt mijn metgezel lyrisch. Het stoofvlees is lekker zacht en heerlijk van smaak. De saus heeft iets zoet. Lang geleden dat hij nog zo'n goed bereide stoverij heeft gegeten. Mijn steak is van prima kwaliteit en perfect saignant, zoals gevraagd. De verse tartaarsaus is fantastisch. Ook de mayonaise is huisbereid en onze frietjes zijn knapperig vanbuiten en smaken binnenin nog naar aardappelen. We zijn het er roerend over eens: Au Bain mag dan 'maar' de cafetaria van een zwembad zijn, er zijn veel brasserieën die er nog iets van kunnen leren. Ik denk dat ik elke week ga zwemmen.

Een van de beste bistro's van de stad vermomd als cafetaria.

woord Geert Bouckaert
(16/03/2011)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Au Bain

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Au Bain

buurt: Macharius - Heirnis
Veermanplein 1
9000 Gent
Tel: 09/225.60.65

www.au-bain.be

meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden