Het Gouden Hoofd

Internationaal

Het Gouden Hoofd
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenInternationaal
SpecialiteitBistrokeuken
Accommodatie brunch, bar/lounge
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht € tot €
Hoofdgerecht €9,5 tot €21
Nagerecht €6 tot €8
Bancontact Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 18:00 tot 22:00
wo van 18:00 tot 22:00
do van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
vr van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
za van 18:00 tot 22:00
zo gesloten

Over Het Gouden Hoofd

Het bekende muziek-, praat- en eetcafé Het Gouden Hoofd moest na negen jaar verhuizen, omdat de eigenares van het pand er zelf introk. De uitbaters vonden een nieuwe locatie op amper tien meter verder, in een oude vleesgroothandel. Wij hebben een tafel voor drie gereserveerd op een zaterdagavond en stappen binnen onder het uithangbord van vleeswarenhandel Dyna-Meat. Het interieur is helemaal anders. Het vorige pand had de uitstraling van een oud café. Nu overheerst het industriële karakter van de vleesgroothandel. Waar mogelijk werden de authentieke tegels behouden. Een deel werd verwijderd, waardoor het pand een ruw karakter krijgt. Blikvanger is de bleekbruine toog. In het industriële deel kun je genieten van het uitgebreide bier- en wijnaanbod. Eten gebeurt in een huiselijke sfeer in het herenhuis vooraan. Althans dat dachten we, maar ons rode tafeltje, dat is meegekomen van het vorige pand, is gereserveerd in het cafégedeelte, vlak bij de deur. We zitten de hele avond in de tocht. We vragen of we nog van plaats kunnen veranderen, maar dat blijkt onmogelijk zonder alles in de war te sturen. We kunnen gelukkig de ober overtuigen de velours gordijnen voor de deur naar beneden te doen, dat scheelt al een stuk. We duiken in de menukaart. Die is heel beperkt: spaghetti, vegetarische spaghetti en varkenswangetjes met Gulden Draak. Daarnaast zijn er nog een pak suggesties, maar die staan op het krijtbord dat in het herenhuis hangt. We verkassen naar daar en zien onder meer pasta pesto, risotto met asperges, sliptongetjes, een hammetje en nog veel meer. Als onze keuzes zijn gemaakt, duurt het nog een hele tijd voor we kunnen bestellen. We moeten ettelijke keren richting toog zwaaien voor er iemand onze richting uit komt. Je moet hier echt wel assertief zijn, zeker als je in het verdomhoekje bij de deur zit. Mijn vriendin kiest voor pluma van ibérico (€21) met een glas Spaanse wijn van grenache en tempranillo (€5). Onze tafelgezel gaat voor fish and chips (€15) en een biolimonade van vlierbes (€3), en ik besluit om het bij de varkenswangetjes (€16,50) van de vaste kaart te houden met een La Trappe Quadrupel (€3,80). Om de eerste honger te stillen, bestel ik een droog worstje (€2,50). De dranken komen snel op tafel, de worst wordt vergeten. Weer richting toog zwaaien! De hoofdgerechten laten gelukkig niet te lang op zich wachten. De sappige, mooi rosé gebakken pluma (nek van het varken) is vergezeld van opgelegde groenten: venkel, wortel, bloemkool, zilverui, peulbonen en augurken. Misschien wat veel zuur in een bord, meent mijn vriendin. De royale portie zorgvuldig gepaneerde en alles behalve vettige kabeljauw wordt opgediend met dikke frieten, sla en radijsjes en verse tartaar en mayonaise. De lekker zachte varkenswangetjes met een ietwat zoete saus krijgen het gezelschap van sla, tomaat en aardappeltjes in de schil. Drie eenvoudige, maar goed bereide gerechten aan een correcte prijs. We sluiten af met een koffie (€2) en een stuk chocoladetaart (€6).

Eenvoudige, maar goed bereide gerechten aan een correcte prijs

woord Geert Bouckaert
(22/05/2013)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Het Gouden Hoofd

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Het Gouden Hoofd

buurt: Dampoort
Slachthuisstraat 96
9000 Gent
Tel: 0487/20.65.01

www.hetgoudenhoofd.be

meer Internationaal

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden