A Food Affair

A Food Affair
© Johan Martens
Kenmerken
Prijzen
Budget €Tasting Menu €44,90 per persoon
Voorgerecht €11,5 tot €22,9
Hoofdgerecht €18,90 tot €26,90
Nagerecht €8 tot €9
Openingsuren
ma gesloten
di van 18:30 tot 21:30
wo van 18:30 tot 21:30
do van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 21:30
vr van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 21:30
za van 18:30 tot 21:30
zo gesloten

Over A Food Affair

Oosters gastronomisch met Vlaamse inslag

Er zijn zo van die adresjes die je altijd doorgeeft aan mensen als ze vragen waar ze in Gent eens 'wat anders dan anders maar toch goed' kunnen eten. A Food Affair op de Korte Meer is er daar eentje van. Een beetje prijzig, maar het is dan ook erg lekker. Dus ja: we zijn fan, maar dat wil daarom niet zeggen dat we onze kritische ingesteldheid thuislaten wanneer we er op de middag binnenstappen via de trapjes van de zaak.
We zijn met z'n drieën en kiezen ervoor om een lange lunch te nemen, want 's avonds zit het restaurant van Laurent Locquet en zijn vriendin Ellen doorgaans tjokvol en je moet er daarom soms een week op voorhand al reserveren. Dat is enerzijds ergerlijk, anderzijds wel het bewijs dat er een klein goudmijntje aan de Korte Meer ligt.
A Food Affair is een wokrestaurant, maar dan met een grote W. Het interieur is dieprood met donkerhouten tinten en gedimd licht, maar toch hangt er een lichte sfeer, misschien mede door de prachtige foto's van lachende Aziatische kindjes aan de muur.
We aperitieven met heerlijk krachtige rode porto (€4) en zachte witte huiswijn (€3,5) vooraleer we de voorgerechten aanvallen. We krijgen de springrolls van kip (€10,90) op tafel, samen met carpaccio van gebraden rundvlees (€13,5) en carpaccio van tonijn (€14,9). De springrolls zijn gloeiend heet maar heerlijk krokant en mals. En ook de carpaccio's, beide bedolven onder allerlei groentjes en parmezaan, krijgen onze goedkeuring. Het rundvlees is net voldoende gepeperd en de tonijn is lekker zilt.
Met opzet zoeken we gewoon naar foutjes, maar we vinden ze niet. Zelfs de glazen waarin we onze Perrier (€2,20) laten uitschenken zijn brandschoon en ook de tafellakens zijn onberispelijk gestreken.
De hoofdgerechten bestaan ditmaal uit vlees, tweemaal de teriyaki (€25,9) en de gegrilde kip op Japanse wijze (€17,9). De gesneden groentjes in beide gerechten zijn perfect bijtgaar gewokt en geven elk hun eigen specifieke smaak af, van de lente-uitjes tot de champignons en de aubergines. Maar vooral het vlees, zowel het rundvlees in de teriyaki als de kip, is effenaf perfect gebakken. Met een stevig korstje aan de buitenkant, maar nog sappig smaakvol binnenin. Misschien, héél misschien is de pepermolen iets te fluks over het rundvlees gegaan, maar nu zoeken we écht spijkers op laag water. Eerlijk is eerlijk: er wordt getoverd in de keuken van Locquet.
We sluiten af met koffie (€2,2). Voor drie personen betalen we €133,90. Dat is niet weinig, maar je krijgt er wel een uiterst smakelijke en speciale maaltijd voor terug. En het blijft een leuk adresje om gasten mee te verrassen.

Na zes jaar blijft A Food Affair een perfecte plaats voor een intiem, aangenaam oosters etentje.

woord Thierry Van der Maelen
(15/04/2009)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over A Food Affair

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  5/5

 
  5/5

Captain Critic - 31/08/15 11:45

Ook al zijn de uitbaters geen Aziaten (of ze zouden het dan toch héél goed moeten kunnen wegsteken); naar A Food Affair ga je voor de Oosterse gerechten en die zijn bij A F ood Affair absoluut top. Heerlijke gegrilde kippensaté met een fantastische verse pindasaus wordt gevolgd door een frisse noedelsalade met kalfsgehaktballetjes (bun cha) boordevol verse kruiden. Zo hoort het. Voor een uitgebreide recensie zie http://gentfood.blogspot.be/2015/08/a-food-affair.html

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over A Food Affair

Korte Meer 25
9000 Gent
Tel: 09/224.18.05

www.afoodaffair.be

toon kaart


Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden