Alberte

Belgisch

Alberte
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBelgisch
Accommodatie bar/lounge
Prijzen
Voorgerecht €3,5 tot €13
Hoofdgerecht €8,5 tot €13
Nagerecht €7 tot €8
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 17:00 tot 01:00
di van 17:00 tot 01:00
wo van 12:00 tot 14:00 en van 17:00 tot 01:00
do van 12:00 tot 14:00 en van 17:00 tot 01:00
vr van 12:00 tot 14:00 en van 17:00 tot 01:00
za gesloten
zo gesloten
Di tot vr plat du jour van 12:00 tot 14:00. Ma tot vr hors d'oeuvres van 18:00 tot 22:30.

Over Alberte

Bar met hors-d'oeuvres, wijnen met humor en bieren met karakter

Aan Dampoort opent een jong koppel met Gouden Hoofdhistoriek een eetbar die vanaf dag één gesmaakt wordt door het Gentse publiek: Alberte. Achter het helblauwe houtwerk schuilt een nieuw interieur dat knipoogt naar een authentiek café. Gezelligheid troef!We mogen met onze reservatie op zak meteen plaatsnemen in het smalle stuk dat de voorste ruimte met de bartoog linkt aan de achterste ruimte met de keukentoog. Op het krijtbord staan voor elke wijnkleur vijf soorten per glas; als eten een achttal kleine, evenveel iets grotere happen en twee desserts. We besluiten in duo's te bestellen: om te starten graag de visconserven (€ 6) en de groentedip (€ 6). Daarbij lusten we wel een droge witte wijn: men adviseert ons de Meinklang (€ 4,50), een Oostenrijker. Voor de visconserven mogen we kiezen uit een stapel in kleurrijk papier verpakte blikjes van merken als Prata Do Mar en Tricana. Het worden Portugese gemarineerde sardines. De groentedip bestaat uit pompoenpuree, schijfjes rauwe raap en kappertjes. Alberte scoort meteen. We krijgen inmiddels zin in wat we de vlotte chefs à la minute zien bereiden. Eerst tijd voor vis: hondstong, eigeel, champignon (€ 11) en mosselen, witbier, koriander (€ 10). Die hondstong herkennen we wel pas na even googlen als vis: blijkbaar familie van de zeetong. Het bord oogt verfijnd en eigentijds en bevestigt na het proeven. Dat mosselen matchen met witbier is een gegeven, maar koriander en gerookte forel doen het er net zo goed bij. Ik blijf wijngewijs bij de Meinklang, mijn vriend schakelt over op rood. De grappig klinkende Grololo (€ 5,50) van de Groslotdruif uit de Loirestreek laat zich inderdaad prima combineren met vis. Tot slot schakelen we over op vlees: pastinaak, gerookte spiering (€ 9) en ossenstaart, pompoen, zilverui (€ 13). De vis beviel al, beide vleesbereidingen spelen echter in een nog hogere food league. Bij de sneetjes spiering komen behalve pastinaak ook gecrunchte hazelnoot en huisgemaakte pickles het gerecht versterken. Fantastisch lekker! Bijna vechten we voor de laatste hap. Bij de ossenstaart is het niet anders: een supermalse stoofpot versmelt met de geprakte pompoen, reepjes gerookte rundstong vervolledigen. Bij het volgende rodewijnadvies schuilt opnieuw humor in de naam: Sauvé de la Citerne (€ 5). We glimlachen en genieten. Er wordt afgerekend, maar we gaan nog niet naar huis. Tot sluitingstijd blijven we napraten aan de bar voorin met een stel bekenden. Wat een bruisende aanwinst voor onze stad!

woord Elise Descamps
(14/01/2015)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Alberte

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 9
 
  4/5

 
  4/5

bram - 14/02/18 11:28

Heerlijk, verrassend en origineel. Met eenvoudige ingrediënten worden heel contrastrijke gerechten gemaakt. Verwijzingen naar klassieke Franse en Vlaamse keuken, gebruik van vergeten groenten, en toch smaakt het nieuw. Een echte ontdekkingstocht, nonchalant en joviaal begeleid door de simpele introducties van kok of zaakvoerder. Uitgebreide wijnkaart, ook mooie wijnen per glas - misschien net iets te duur ... Informele cafésfeer die niet stoort. Kan wel storen: kleine tafeltjes die voor te weinig beenruimte zorgen, of de kleine bordjes die niet worden vervangen voor een nieuw gerecht, waardoor je vlees moet scheppen op een bord waarop nog vissaus ligt. Enige remedie is dat opkuisen met een stuk (lekker) brood.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Boumans - 18/09/15 7:34

Alberte was voor mij een culinaire ontdekkingsreis. De ongewone maar zalige combinaties, de lavendel crunch ..,,zalig. Een culinair orgasme! Een absolute aanrader.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Jonas - 16/09/15 17:31

Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm, hier kom ik snel weer!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Maria - 16/09/15 13:25

good vibes - good food - good wine - I LOVE ALBERTE!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  4/5

Aafke - 16/09/15 9:13

Heerlijk gelunched met mijn partner. 3 kleine, mooi uitziende bordjes(voor 30 euro)die we deelden, alle drie heel lekker, maar het bordje met rode biet, pompoen en kappertjes stak er bovenuit. Overheerlijk! Als zwangere dronk ik een biologische druivensap en mijn partner een glas aromatische witte wijn die hem zeer beviel. Het was er ondanks het redelijk vol zat toch rustig. De ober was vriendelijk en relaxed. Wij komen s avonds zeker eens terug voor de uitgebreidere kaart.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

liesje - 15/09/15 11:50

één van mijn favoriete plekken in gent! altijd gezellig drukke sfeer, lekker eten en top-wijnen. ik kom hier graag en veel :)

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Kristien - 14/09/15 22:17

Gezellig, vriendelijk, eerlijk en heerlijk! Zoals een hedendaags resto zou moeten zijn! je kiest zelf hoeveel je eet, je deelt met jouw tafelgenoot en praat daardoor ronduit. De smaken zijn subliem, geen stress in de open keuken . In tegendeel de jongens gaan zelfs tussendoor en shooten aan de basketbalring.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Chantal - 10/09/15 12:38

Leuke zaak, heerlijke inventieve gerechtjes die qua smaak niet moeten onderdoen voor die van de "grote namen" in Gent.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  2/5

Desmet Shane - 7/09/15 13:22

Ik snap het concept hier en daar wel een beetje maar ik en mijn partner vonden dat we veel betaalden voor weinig. Als voorgerecht een bakje sardienen die we mochten kiezen, hadden we verwacht dat de chef daar zijn eigen ding met zou doen, maar neen, wordt het gewoon op tafel geploft met 2sneden brood. Gemakkelijke 7euro. Kokkels niks op aan te merken. Top! Er bleef veel saus over dus bestelden we nog wat brood. 1eu50extra voor 2sneden, wel, lekker brood. Het derde gerecht namelijk eigeel met patat, zure room en garnalen. 11euro? Hebben we laten staan, zeker door de garnaalkoppen die in ons saus zwommen. Het geheel smaakte ook heel zuur. Elk 2glazen wijn van 6euro maakte het balans van 62euro!!! Overschat. En met honger zijn we dan maar een grote pak friet uit de frituur gaan halen. Sorry maar dat concept blijft niet duren

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Alberte

buurt: Dampoort
Dendermondsesteenweg 78
9000 Gent
Tel: 0489/21.12.10

www.alberte-gent.be

meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden