BRANDers

BRANDers
© Johan Martens
Kenmerken
Accommodatie ontbijt
Prijzen
Voorgerecht €4 tot €
Hoofdgerecht €9,50 tot €15
Nagerecht €2,90 tot €5,70
American Express Bancontact Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 08:30 tot 18:00
di van 08:30 tot 18:00
wo van 08:30 tot 18:00
do van 08:30 tot 18:00
vr van 08:30 tot 18:00
za van 08:30 tot 18:00
zo gesloten

Over BRANDers

Met de komst van betere kleding- en meubelzaken is de Vlaanderenstraat duidelijk aan een heropleving toe. En dan kunnen de horecazaken niet achterblijven. BRANDers, naar het einde van de straat toe bijna tegen het Woodrow Wilsonplein, is zo'n typische tearoom op zoek naar het nieuwe cliënteel dat de buurt aandoet. Vroeger was in dit pand het Kiekenkot gevestigd en belandde je er alleen 's nachts. Nu wordt resoluut gekozen voor het dagjespubliek. De inrichting is rustig, sober maar zeker niet onaangenaam. Vanaf 8u30 kan je hier een ontbijt bekomen, van een eenvoudige koffie en koek tot een luxeversie, met alles erop en eraan, voor €18. 's Middags is er keuze uit de traditionele gerechten van een tearoom, salades, belegde broodjes, pasta, quiche en een dagschotel.
En precies daar wil BRANDers het verschil mee maken. De uitbaatster kiest voor klassieke kost 's middags. Gerechten die je graag thuis samen met het gezin zou eten, maar waar je in de week gewoon de tijd niet voor vindt. Laat het nu worst met stoemp zijn, of wanneer wij langsgaan courgettesoep en good old macaroni met hesp en kaas (€11). Voor de dames aan het tafeltje naast mij, duidelijk een gezelschap dat werkt in de nabijgelegen kantoren, volstaat een broodje, ze hebben duidelijk heel wat te bespreken. De tijd dat ik de kaart rustig doorneem, weet ik dat één van hun collega's vandaag thuisgebleven is om de brokken te lijmen met haar man. 'Het moet er heel slecht gaan', hoor ik nog met een half oor. En dat ene Monique te doen heeft met een directeur van één of andere dienst. De Collega's gratis en voor niks bovenop mijn maaltijd.
Als mijn soep eraan komt, is het gezelschap alweer terug naar kantoor. Ik kan rustig genieten van mijn courgettesoep. Op zich is het natuurlijk niet de groente die de meeste smaak afgeeft voor een soep, maar toch is ze lekker zonder meer. De bediening gaat heel vlot, precies zoals je wenst van een lunchzaak, en al snel hebben we onze macaroni met hesp en kaas voor ons staan. Mooi geserveerd, met een lekker korstje, en goed van smaak. Niets spectaculairs, maar wel rasechte comfortfood. Eerlijke, goede kost waar je motor de rest van de namiddag op kan draaien.
Echt heel veel volk zit er ondertussen niet in de zaak, slechts enkele tafels. De werkers hebben nu duidelijk plaatsgemaakt voor shoppers van de Vlaanderenstraat die gelokt worden door de ambachtelijke koffie en huisbereide taarten. Al is er vandaag niet heel veel keuze, de bazin heeft enkel appelcake gemaakt. Goed genoeg in elk geval om deze middag ons moreel nog wat op te krikken. De cake is net goed krokant bovenaan, niet droog en goed van smaak. Al hadden er wel wat meer appels in gemogen, de artisanale koffie (€2,50) die we erbij drinken, is zoals aangekondigd heel aromatisch en aangenaam.
Een goede tearoom met nog eens een eerlijke, degelijke maaltijd erbovenop, meer moet dat niet zijn voor een zaak als BRANDers. Toch valt het op dat het nooit echt druk wordt in de zaak. 'De Vlaanderenstraat mag dan wel heropleven', weet de uitbaatster, 'maar die echte drukte van het centrum vind je hier niet.' Zelf zou ze het ongetwijfeld graag anders zien, maar wij genieten er van: vlak bij het stadscentrum, maar toch in alle rust kunnen genieten van een eerlijke lunch.

'Degelijk lunchadres ver weg van de stadsdrukte'

woord Charlie Lagrou
(4/04/2012)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over BRANDers

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over BRANDers

buurt: Zuid
Vlaanderenstraat 123A
9000 Gent
Tel: 09/334.54.82

www.branders-eethuis.be

toon kaart


Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden