Volta

Belgisch-Frans

Volta
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
Accommodatie bar/lounge, rookruimte aanwezig
American Express Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
wo van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
do van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
vr van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
za van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
zo gesloten

Over Volta

Heerlijke, indrukwekkende bistronomie

Volta wint de Gouden Vork 2011, klink op de link rechts voor het juryverslag.

Dit is de bespreking van ons anoniem bezoek eerder dit jaar.

Bistronomie, zo heet de nieuwe trend in horecaland. Het verschijnsel kwam overwaaien uit Barcelona en Parijs en komt er op neer dat de ongedwongen sfeer van een brasserie gecombineerd wordt met gastronomische hoogstandjes op het bord. In Gent wordt deze nieuwe stijl toegepast door chef Olly Ceulenaere in het nieuwe restaurant Volta, ondergebracht in het voormalige omvormingsstation aan de Nieuwe Wandeling. Als wij er ons op een doordeweekse avond enkele minuten voor het openingsuur aanmelden, worden wij opgevangen door een bevallige jongedame, die onze jassen aanneemt en ons vervolgens mededeelt dat het restaurant nog niet open is. We worden vakkundig doorgesluisd naar de gezellige bar, die zich boven het restaurant bevindt en doorlopend open is van van 10 uur 's morgens tot middernacht. We bestellen een glaasje bijzonder lekkere en helemaal niet dure cava (€4,5), geserveerd met een kommetje chips. Door een ruime glaspartij hebben we uitzicht op het restaurant, waar de lichten nu aangaan. We begeven ons naar beneden en krijgen een keurig met smetteloos wit linnen gedekt tafeltje. Ik neem plaats op een gemakkelijke stoel. Mijn vriendin zit tegenover me op een lange bank, typisch voor brasserieën. In de open keuken zien we vier jonge koks aan het werk. Een vriendelijke ober brengt ons de kaart. Die is heel beperkt en bevat voornamelijk gerechten met ietwat vergeten ingrediënten uit de bistrokeuken. We gaan voor het dinner menu, dat een mooie staalkaart biedt van de chef zijn kunnen voor een redelijke prijs (€55 voor drie voorgerechten, hoofdgerecht en dessert). Van de wijnkaart, waarop een mooi aanbod overwegend jonge wijnen prijkt en een selectie wijnen verkrijgbaar per glas, kiezen we een glas Franse chenin blanc (€6,5) om te beginnen. De frisse jonge wijn krijgt het gezelschap van een krokantje van varken met een zalfje van wortel en citroen. Meteen een lekkere smaakmaker. Niet veel later komt het eerste voorgerecht op tafel: mosselen met jonge ui en een zalf van augurk en komkommer. Een verrassende, maar heerlijke combinatie van smaken. De brandade van skrei met mousse van aardappel, eigeel, kappertjes en crunch van ui moet niet onderdoen. De topper van het menu is wat mij betreft echter het boterzachte vlees van varkensschouder met rode ui en pompoen met hazelnoot. Geweldige combinatie. Een instant klassieker. Nog zo'n ingrediënt uit de klassieke brasseriekeuken is de longhaas (onglet), hier geserveerd met een zalf van aardpeer, gegrilde aardpeer en een bruine saus met salie. Als begeleidende wijn kiezen we voor een Australische blend van shiraz en grenache. Volgt nog een indrukwekkend dessert van langzaam gegaarde Jonagold met calvadosschuim en schuim van eiwit met ijs en geraspte Topaz. Ik neem het kaasbord (€5), met onder andere twee kazen van de artisanale kaasmakers Het Hinkelspel. We klokken af op iets meer dan 80 euro per persoon. Volta is dat absoluut waard.

Gastronomische keuken met klassieke ingrediënten in een ongedwongen sfeer.

woord Geert Bouckaert
(16/03/2011)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Volta

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Volta

buurt: Brugse Poort
Nieuwewandeling 2b
9000 Gent
Tel: 09/324.05.00

www.volta-gent.be

toon kaart


meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden