La Bussola

Italiaans

La Bussola
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenItaliaans
SpecialiteitPizza
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €7 tot €14,5
Hoofdgerecht €14,5 tot €22,0
Nagerecht € tot €
Maaltijdcheques
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
di gesloten
wo van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
do van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
vr van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
za van 18:00 tot 22:00
zo van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00

Over La Bussola

Italiaanse restaurants zijn er in de stad in overvloed, maar heel af en toe ontdek je nog eens een adresje dat je nog niet kende. Zo verzeil ik op een doordeweekse avond in La Bussola, vlak bij Dampoort. Op een enigszins luidruchtig feestende familie na ben ik de enige gast. Ik word vriendelijk begroet door een Italiaanse heer, die me prompt een tafeltje aanwijst. Ik zit op een lange lederen bank, die de hele lengte van de muur beslaat. De inrichting is oerklassiek en eenvoudig, maar best gezellig. Grote schilderijen aan de muren herinneren aan het thuisland. Uit de boxen klateren onafgebroken Italiaanse hits uit vervlogen tijden. Op de kaart staat alles wat je in een Italiaans restaurant kunt verwachten. De klassieke antipasti: carpaccio, parmaham, maar ook een bruschetta gigante, ofte reuzenbruschetta. Verder een flink aanbod pasta's en alle denkbare pizza's (ook om mee te nemen),waaronder een vegetarische. Bij de carne vind je de bekende bereidingen met kalfsvlees en enkele met filet pur. Bij de pesce diverse bereidingen met scampi en een zeetong meunière. En alsof dat nog niet genoeg is, staan er ook nog wat suggesties op het krijtbord. Een minuscuul krijtbord en vrij onopvallend opgehangen. Had mijn gastheer me er niet attent op gemaakt, ik had het nooit opgemerkt. Dat bemoeilijkt de keuze nog. Tonijn, kabeljauw, canneloni en spaghetti vongole, een van mijn favoriete Italiaans gerechten. Het seizoen van de venusschelpen is volgens mij wel al voorbij en daarom kies ik klassiek voor een insalata caprese (€9,50) als voorgerecht en saltimbocca (€16) als hoofdschotel. Om dat alles door te spoelen bestel ik een half litertje rode huiswijn (€8). De lichte, ietwat zoetige, maar best lekkere wijn wordt geserveerd in een typische Italiaanse karaf. Mijn attente gastheer schenkt mijn glas vol en zet me een wachtbordje voor met groene en zwarte olijven en een spietje pizza met ham. De caprese is een beetje een verrassing. De schijfjes mozzarella en tomaat zijn super, de basilicumolie die er rijkelijk overheen gegoten is nog beter. Maar daar boven op ligt een torentje gemengde sla met geraspte wortel en venkel. Zo zie je maar dat elk Italiaans restaurant zijn eigen versie van deze klassieker bereidt. De venkel is fris, maar de sla en wortel zijn wat mij betreft overbodig. Vullen doet het wel. Je zou dit met het mandje brood dat erbij komt, als hoofdgerecht kunnen eten. Ook de portie saltimbocca is zeer ruim. Drie flinterdunne lapjes kalfsvlees, bedekt met parmaham en salie met de typische zoete saus met marsala, spaghetti en wat gemengde sla met tomaat, alweer venkel en een radijsje. De radijs is wel fantastisch van smaak, lekker bitter. Het probleem is een beetje dat het bord baadt in de saus. De nochtans beetgare pasta wordt daardoor helemaal papperig. Jammer. We hadden graag nog een nagerecht van het dessertbord gekozen, maar ik ben meer dan voldaan. Bij de rekening krijg ik een amaretto van het huis. Salute!

'Degelijke Italiaanse keuken, geserveerd in royale porties'

woord Geert Bouckaert
(8/09/2010)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over La Bussola

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over La Bussola

buurt: Dampoort
Antwerpsesteenweg 7
9000 Gent
Tel: 09/330.85.07

everyoneweb.com/labussola

toon kaart


meer Italiaans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden